😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

5. 1. 2013

Tvarohová roláda

Nemá chybu, ľahučká, krehučká a chuťove - báseň ... (recept sa zdá dlhý, ale ja sa snažím všetko rozpísať veľmi podrobne...)

Ingrediencie na CESTO:
3 rovnaké šálky o obsahu 2dcl, 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL hladkej alebo polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva (primiešať ju k múke), papier na pečenie a štipka soli.
Plech treba veľký a nízky, rúru vopred predhriať, na šľahanie je ideálny elektrický ručný šľahač.
Postup:
Do každého pohára podelíme zvlášť 4 žĺtka, cukor a múku, bielka dáme spolu so štipkou soli do vyššej nádoby, kde ich začneme šľahať. Počas šľahania postupne a striedavo pridávame žĺtko, múku a cukor. Hotový krém vylejeme a rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie - položený na plechu. Dáme do rúry a pečieme cca 10 minút - pozor, každá rúra pečie ináč, preto čas pečenia neuvádzam. Treba sledovať, pichnúť do stredu špajlu a zistiť, či je piškóta hotová alebo nie.
Upečenú piškótu spolu s papierom na pečenie vyberieme z plechu a položíme bokom. Kým vychladne, pripravíme si plnku.

Ingrediencie na PLNKU:
250 g tvarohu, 1 téglik smotany na šľahanie, 1 balíček stužovaču šľahačky, balíček vanilkového cukru, 2-4 PL práškového cukru (podľa vlastnej chuti) a hustejší lekvár/marmeláda, džem - ja dávam višňový alebo brusnicový, čokoládová poleva alebo kúpený čokoládový topping.
Postup:
Do vyššej nádoby dáme tvaroh, pridáme cukor, vanilkový cukor a stužovač šľahačky a jemne to prešľaháme. Nakoniec vlejeme smotanu na šľahanie a šľaháme tak dlho, kým je plnka riadne tuhá - nesmie tiecť.
Záver:
Na vychladnutú piškótu rozotrieme lekvár/marmeládu/džem a naň cca polovicu tvarohového krému. Opatrne piškótu zvinieme tak, aby sa oddelil papier na pečenie, potom ju preložíme na vhodný podnos. Zvyškom plnky celú roládu natrieme, nezabudneme ani na okraje. Hotové polejeme čokoládovou polevou alebo toppingom a dáme do chladničky najlepšie na noc.

Prajem dobrú chuť!
Garantujem, že zmizne zo stola veľmi rýchlo a budete piecť ďalšiu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára