Piekla som, bol vynikajúci a tak ponúkam receptík:
Ingrediencie:
175 g masla, 2 x 100 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, 180 g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, štipka soli, cca 100 g kandizovaného ovocia, 50 g nasekaných orechov, 50 g hrozienok, 50 g nasekanej čokolády a zvlášť na posypanie trochu práškového cukru zmiešaného s vanilkovým. A rum na namočenie hrozienok.
Postup:
Do zmäknutého masla postupne pridáme 100 g cukru, vanilkový cukor a vyšľaháme do penista. Potom pridáme postupne a striedavo po jednom žĺtku a múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
Z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh, na konci šľahania pridáme druhých 100 g práškového cukru a došľaháme do tuha. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme hrozienka a orechy, kandizované ovocie a čokoládu, všetko zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Do zmäknutého masla postupne pridáme 100 g cukru, vanilkový cukor a vyšľaháme do penista. Potom pridáme postupne a striedavo po jednom žĺtku a múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
Z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh, na konci šľahania pridáme druhých 100 g práškového cukru a došľaháme do tuha. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme hrozienka a orechy, kandizované ovocie a čokoládu, všetko zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme asi 50 minút pri teplote 170 - 180 ºC.
Každá rúra prečie ináč, preto treba sledovať a poprípade pichnúť do stredu špajlu - ak je na nej cesto, treba ešte piecť, ak nieje, je to hotové. Po upečení vyklopíme na vhodnú mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.
Pozn.: hrozienka boli namočené v rume spolu so sušenými brusnicami a do cesta sa tak dostalo aj trošku rumu. Ako čokoládu som nasekala "študentskú pečať". Manžel si tento chlebíček "vylepšil" tak, že naň rozotrel hrubú vrstvu šľahačky - skúsila som aj ja a výsledok bol ozaj bezvadný. Chlebíček mal tak chuť veľmi podobnú šodó chlebičku - ten ale nemá v sebe ovocie.
Pozn.: hrozienka boli namočené v rume spolu so sušenými brusnicami a do cesta sa tak dostalo aj trošku rumu. Ako čokoládu som nasekala "študentskú pečať". Manžel si tento chlebíček "vylepšil" tak, že naň rozotrel hrubú vrstvu šľahačky - skúsila som aj ja a výsledok bol ozaj bezvadný. Chlebíček mal tak chuť veľmi podobnú šodó chlebičku - ten ale nemá v sebe ovocie.
Takže mňam, vyskúšajte a kašlite na diétu !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára