😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

6. 9. 2010

Paradajková kapusta/zelí


Vyskúšajte, je do zdravé a dobré!


Ingrediencie:
1 ks zadné čerstvé bravčové koleno, 1,5 kg biela hlávková kapusta/zelí, 1 väčšia cibuľa, 400g paradajkového pretlaku, 3-4 PL hladkej múky, 2-3PL : oleja, soli, cukru a 1 lyžica octu.
Postup:
Bravčové kolienko umyť a dať celé variť do 5 litrového hrnca, variť v slanej vode. Keď je mäso mäkké a oddeluje sa od kosti, kolienko vybrať z vody, vykostiť a mäso naporcovať. Kto nemá rád kožu môže ju odstrániť.
Pokiaľ sa kolienko varí, kapustu/zelí nakrájať na rezance, cibuľu pokrájať na drobno. Potom scediť vodu z uvareného kolienka (aby tam neboli drobné kostičky) a v tejto vode variť pokrájanú kapustu/zelí a cibuľu. Keď je kapusta/zelí mäkká, pridať paradajkový pretlak. Medzi tým si pripraviť zápražku z múky a oleja/masti, ktorú zamiešať do paradajkovej kapusty a 10 - 15 minút ešte povariť. Dochutiť soľou, cukrom a keď je kapusta/zelí hotová, pridať podľa chuti lyžicu octu.
Nakoniec vložiť do kapusty/zelí naporcované mäso a podávať s čerstvým chlebom.

Doba varenia cca 3 hodiny, príprava cca 10 minút a cca 10 porcií. Čas varenia je dlhý preto, lebo kolienko potrebuje aj dve hodiny aby poriadne zmäklo. Čas sa dá skrátiť použitím tlakového hrnca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára