Niečo sladké pre dušu : takto robím Tiramisu ja...
Ingrediencie:
4 vajcia, 4-5 PL kryštálového cukru, 500 g mascarpone, dlhé piškóty - cca 30 ks, vychladnutá silná čierna káva - cca ¾ litra, 3 - 4 PL Amareta (alebo iný mandľový likér ale Amareto je super), kakao na posypanie a nádoba v tvare obdĺžnika (cca : šírka 20cm, dĺžka 34cm, výška 6cm).
Postup:
Vyšľahať žĺtka s cukrom do penista, pridať mascarpone a jemne ho vmiešať, vyšľahať tuhý sneh z bielkov (+ štipka soli) a jemne ho vmiešať do krému.
Do kávy pridať Amareto, ponamáčať v nej piškóty (nie dlho, rozpadajú sa) a ukladať prvú vrstvu (15ks) piškót na dno nádoby - na piškóty navŕšiť polovicu krému. Uložiť druhú vrstvu v káve ponamáčaných piškótov, navŕšiť druhú vrstvu krému, zarovnať a posypať pomocou sitka kakaom.
Vyšľahať žĺtka s cukrom do penista, pridať mascarpone a jemne ho vmiešať, vyšľahať tuhý sneh z bielkov (+ štipka soli) a jemne ho vmiešať do krému.
Do kávy pridať Amareto, ponamáčať v nej piškóty (nie dlho, rozpadajú sa) a ukladať prvú vrstvu (15ks) piškót na dno nádoby - na piškóty navŕšiť polovicu krému. Uložiť druhú vrstvu v káve ponamáčaných piškótov, navŕšiť druhú vrstvu krému, zarovnať a posypať pomocou sitka kakaom.
Uložiť na noc do chladničky, najlepšie je za 24 hodín!
Pozn.:
piškóty si môžete upiecť aj doma - na obrázku som nepoužila kupované ale upiekla som piškótu a tú som nakrájala...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára