😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

26. 1. 2010

Zuzana Kronerová



 
Narodila sa v roku 1952 v meste Martin na Slovensku, je dcérou jedného z najvýznamnejších slovenských hercov Jozefa Kronera.
Vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave. Pôsobila v trnavskom divadle a v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Hosťovala aj v pražskom Národnom divadle. Jej domovskou scénou je od začiatku 90. rokov bratislavské Divadlo Astorka.

Počas hereckej kariéry stvárnila množstvo divadelných a filmových postáv a je jednou z najvýraznejších hereckých osobností slovenského kultúrneho života. Obsadzovaná je aj českými režisérmi. V roku 2001 sa stala držiteľkou Českého leva za vedľajší herecký výkon vo filme Divoké včely.
Zuzana Kronerová sa venuje aj spevu, má rada šansón a jazz, všetko zvládne, je doslova nabitá energiou ... Zahrá bez ťažkostí všetky postavy, snáď najvydarenejší je v jej podaní rozšafný grécky milenec: Kronerová s cigarou v ústach a s výrazom suveréna, ktorý "každú dostane" nonšalantne dvorí sama sebe.
Videli sme ju: Štastie, Pupendo, Divoké včely, Lea, Ženský vtip, Zhŕňajova nevesta, Nevera po Slovensky, Demokrati, Mišo, Inkognito, Pochábeľ, Krutá ľúbosť, Sváko Ragan, Vivat Beňovský...

(zdroj:swaton.sk , csfd.cz, wikipedia.org)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára