😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

27. 1. 2010

Julia Roberts

 

 
 
Narodila sa ako Julia Fiona 28.10.1967 v Georgii USA, jej rodina bola divadelnými kočovníkmi! 
Matka Betty Lou bola herečkou a otec Walter si na živobytie zarábal ako spisovateľ a herec. Julia, ktorú v rodine nežne prezývali Hoolie, je najmladšia, má staršieho brata Erica a sestru Lisu. Život v rodine Robertsových nebol práve najharmonickejší. Problémom boli otcove alkoholické stavy a záchvaty hnevu. K tomu sa pridružil problematický vzťah otca k Ericovi, ktorý bol plný ponižovania a týrania. Po rokoch sa ukázalo, že Eric trpel "štokholmským syndrómom", keď týrané dieťa pociťuje k rodičovi obrovskú lásku napriek tomu, že sa mu ubližuje. Matka sa snažila udržať veci v tajnosti. Keď mala Julia päť rokov, kríza rodičov vyústila do rozvodu. Vzápätí na to sa matka druhýkrát vydala a Juliu vychovával nevlastný otec. O výchove v pravom slova zmysle však nemohlo byť ani reči, pretože nový otec Michael Motes rodinu doslova terorizoval. O tejto etape života sa Julia nikdy nezmieňuje a keď, tak len sucho poznamená, že po rozvode rodičov sa presťahovali.
Julia snívala o tom, že jedného dňa sa z nej stane veterinárka. Keďže súrodenci Robertsovi nikdy nemali k herectvu ďaleko, v jednom okamihu zmenila svoje rozhodnutie. Najprv sa na hereckú dráhu vydal Eric. Keď Julia prvýkrát navštívila štúdio, rozhodla sa, že sa z nej bude druhá Grace Kelly alebo Audrey Hepburn. Avšak k výzoru popredných hereckých legiend mala Julia riadne ďaleko. Nosila silné dioptrie a strojček na zuby. Z toho dôvodu ju aj prezývali zubatá Hoolie. Julia však nebola z tých, ktoré by sa tak ľahko vzdali. Pevne si išla za svojim cieľom a tak sa prihlásila do školského divadelného krúžku, kde až tam všetci zistili, že vo svetle reflektorov sa mení na celkom inú osobnosť.
Jej vzorom bol v tom čase brat Eric, s ktorým mala výborné vzťahy. Často ho navštevovala v New Yorku, kde sa napokon na istý čas udomácnila. Živila sa príležitostnými prácami, napríklad ako predavačka obuvi, zmrzliny a neskôr aj ako modelka. Prvú úlohu získala Julia v eroticky ladenom filme Firehouse (1987), kde sa objavila iba na niekoľko sekúnd a vlastne nič nepovedala. Prvá skutočná šanca prišla s filmom Satisfakcia (Satisfaction, 1988), kde si Julia zahrala basgitaristku Daryl, spolu s Liamom Neesonom. Aby Julia mohla dostať túto rolu, musela si najať agentku.
Julia si prvýkrát zahrala s takými hviezdami ako Sally Field, Shirley MacLaine či Daryl Hannah. Paradoxne krátko pred započatím prác na tomto filme Julia sama na sebe okúsila hrozbu vážnej choroby. Dostala vírusovú meningitídu a upadla do kómy. V tom čase jej bol najviac nápomocný práve Liam Neeson, ktorého neskôr vymenila za Dylana McDermotta, do ktorého sa zaľúbila počas nakrúcania filmu. Jej brat Eric sa jej čoraz viac vzďaľoval kvôli svojim problémom s alkoholom a drogami. 
Pre tých, ktorí prezývali Juliu Zubatá Hoolie muselo byť riadnym prekvapením uvedenie romantickej komédie Pretty Woman (1990), v ktorom si Julia zahrala hlavnú úlohu, prostitútku Vivian, do ktorej sa zamiluje bohatý biznisman v podaní Richarda Gere. Novodobá popoluškovská rozprávka slávila celosvetový úspech a Julia získala znova za svoju rolu nomináciu na Zlatý glóbus aj Oscara, no musela sa uspokojiť so Zlatým glóbusom. Juliu poznal celý svet, nemohla sa pohnúť bez toho, aby ju neobkolesil dav ľudí. A nikto jej už nepovedal inak ako "pretty woman".
Ani v tomto prípade Julia neovládla svoje city a do svojho hereckého partnera Richarda Gere sa zamilovala, no cit ostal neopätovaný.
Režisér Steven Soderberg natočil film remake rovnomerného snímku z roku 1960 Danyho jedenástka. Okrem Julie sa vo filme objaví hneď niekoľko hereckých hviezd: George Cloony, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia či Casey Affleck. Partia špecialistov sa rozhodne vykradnúť tri kasína za jednu noc. Úspech filmu si vyžiadal druhé pokračovanie Dannyho dvanástka (Ocean's Twelve, 2004) s takmer identickým obsadením a porovnateľným úspechom. S George Cloonym sa Julia stretla ešte pri jeho režijnom debute Milujte svojho zabijaka (Confessions of a Dangerous Mind, 2002), kde stvárnila vedľajšiu úlohu.
Koncom roka 2004 Julia predčasne porodila dvojičky, chlapčeka Phenneaus Waltera a dievčatko Hazel Patriciu...V súčasnej dobe čaká už štvrté dieťa a jej manželom je kameraman Danny Moder.
Videli sme ju: Dvojitá hra, Mravčia polepšovňa, Na dotyk, Úsmev Mona Lízy, Mexičan, Druhá alebo prvá, Sprisahanie, Sila lásky, Prípad pelikán, Hook, Zomrieť mladý, Pretty Woman …
(zdroj:filmklub.sk-upravené)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára