Veľmi chutné a nenáročné na výrobu...
- Ingrediencie:
- 300 g polohrubej múky, 30 g kakaa, kypriaci prášok do pečiva, 150 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, štipka soli., 4 vajcia, 300 ml jedlého oleja, 50 ml mlieka, 150 g nasekaných vlašských orechov, 150 g nasekanej čokolády na varenie, na ozdobenie svetlá poleva.
- Postup:
- Múku preosejeme s kakaom a kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a mlieko. Prísady spracujeme šľahačom. Do hladkého cesta ručne vmiešame orechy a čokoládové kúsky. Cesto dáme na vymazaný a vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a ozdobíme ňou povrch múčnika. Keď je poleva čiastočne stuhnutá, nakrájame na rezy.
- Elektrická rúra 180°C, teplovzdušná rúra 160°C, plynová rúra stupeň 2 - 3, doba pečenia cca 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára