😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

2. 11. 2009

Klikačka na monitore


 
 
Ako si vytvoríme vlastnú klikaciu ikonku na svojom monitore?
 
Veľmi jednoducho!
Na ploche svojho monitora máme rôzne odkazy, ktoré sú vlastne vytvorení zástupcovia toho-ktorého programu (napríklad : Tento počítač, Skype, Downloads...). Každý zástupca má vo svojom malom obrázku-ikonke vľavo dole malú šipku. Na ploche máme trebárs aj obyčajné záložky - tie nie su určené na použitie klikacej ikonky. Zástupca je teda klikačka, ktorá nás "prenesie"- a teda otvorí svoj obsah.

Vytvoríme si teda akéhokoľvek zástupcu a samozrejme, uložíme si ho na plochu monitoru. Na túto záložku klikneme pravou myšou, objaví sa tabuľka, ktorá má v spodnom riadku napísané "Vlastnosti". Ľavou myšou klikneme na "vlastnosti" a tabuľka sa znovu otvorí.
Celkom hore vidíme názov tohto odkazu, pod ním sú tri možnosti: "Obecné", "Zástupce" a "Kompatibilita". Takže klikneme na "zástupce" (pravdepodobne je táto možnosť už otvorená). Všimnime si, že horný riadok je sfarbený do modra, na jeho konci sú dve úvodzovky a za nimi bliká kurzor. Sem napíšeme adresu, ktorá nás prekliknutím prenesie na inú stránku - trebárs adresu svojho blogu.
Do položky "Spustit" potom napíšeme : V normálním okně (ak to tam už nie je).
V strede máme možnosť "Zmeniť ikonu", teda touto cestou si určíme, aký obrázok- ikonku má mať naša "klikačka". Nakoniec klikneme na OK a klikačku na svojom monitore máme hotovú!
Ako na inú ikonku? Nuž v tejto tabuľke klikneme na "Změniť ikonu", objaví sa ďalšia tabuľka s názvom "Změnit ikonu", klikneme na "Procházet" a toto nás "hodí" medzi ikonky čo máme v PC. Vyberieme si a dáme OK. Ikonka je zmenená.
Ak niečomu nerozumiete, napíšte mi, ja vám poradím.

Jednoduchšie : link z vyhľadávacej lišty pretiahnete na plochu svojho PC a máte vytvoreného zástupcu. Stačí len zmeniť mu ikonku či názov...

(kopírujte si , ale s odkazom na zdroj!!!)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára