😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

2. 11. 2009

Friedrich Haarmann

 


 
(popravený v roku 1925 v Nemecku - gilotínou)
Haarmann sa priznal, že zavraždil 27 mladých ľudí. Prvú vraždu spáchal v roku 1918, obeťou bol školák F. Rothe, ďalších 15 vrážd spáchal v roku 1923 a 11 vrážd v roku 1924. Posledný zavraždený bol pekársky učeň Koch... 
Pripustil, že tých zavraždených mohlo byť aj viacej. Svoje obeti vyhľadával na hannoverskom nádraží medzi cestujúcimi, pritom sa vydával za súkromného detektíva, ktorý ponúka ubytovanie. Keď sa mu podarilo obeť odlákať, pohlavne ju zneužil a zavraždil. Telá zavraždených potom rozporcoval, časť zakopal na cintoríne, voľne porozhadzoval po meste Hannover alebo ich nahádzal do rieky. Vnútornosti svojich obetí hádzal do záchodu. Hlavy obetí prikrýval handrou a kladivom ich roztĺkal ako "kokosové orechy..."
Celý prípad vyšiel najavo, keď bola v parku nájdená rozbitá ľudská lebka s časťami tkaniva. Verejnosť - zdesená týmto nálezom - začala prehľadávať verejne prístupné miesta a skutočne sa našli ďalšie ľudské pozostatky a ďalšie boli vylovené aj z rieky. Z nájdených dlhých kostí určil súdny lekár, že pochádzajú najmenej z 22 osôb.
Počas vyšetrovania vyšlo najavo, že Haarmann v niekoľkých prípadoch predal za veľmi nízku cenu mäso niekoľkým susedom a tiež majiteľke blízkej reštaurácie. Či išlo o mäso z jeho obetí, to sa nikdy nepodarilo ani dokázať ani vyvrátiť - zakonzervované mäso, ktoré zaistili v jeho byte ľudského pôvodu nebolo. I tak je podnes Haarmann považovaný za kanibala.
Spoločne s Haarmannom bol vyšetrovaný aj jeho priateľ Hans Granz, ktorého Haarmann obvinil zo spoluúčasti na vraždách a tiež z niekoľkých samostatných vrážd. Obaja boli 19.12.1924 odsúdení k trestu smrti, v roku 1925 bol rozsudok nad Haarmannom aj vykonaný statím hlavy. Granz mal šťastie, pretože v odvolacom konaní mu bol trest smrti zmenený na 12 rokov väzenia, našiel sa totiž dopis, kde Haarmann svoje obvinenie voči Granzovi odvolal. V dopise Haarmann vyslovil aj želanie o nápise na svojom hrobe a tiež o kyticiach ku dňu svojich narodenín.
Smutné ne tomto prípade je i to, že Haarmann napriek trestom za rôzne mravnostné delikty bol políciou tolerovaný. Bol totiž vedený a platený ako konfident...
(zdroj:vpsmvbrno.cz, upravené)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára