😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

9. 9. 2009

Tvarohová torta


Nepečená a výborná!
Nemám vždy čas vypekať sladkosti, aj keď som celé dni doma. Preto som si vymyslela tento skvelý recept a tak sa s vami oň podelím: 
Potrebujem:
jeden guľatý trojplátový hotový korpus - dostať v potravinách, rum, jahodový, marhuľový alebo iný lekvár, tri 250g tégliky tvarohu, dva 250g tégliky 33%-tnej smotany na šľahanie, dva balíčky stužovača šľahačky, práškový cukor a na ozdobenie odtečené ovocie z kompótu, alebo čerstvé ovocie. (ananás, jahody, maliny...)

Postup:
Korpusy oddelím od seba, pokvapkám ich povrch rumom (alebo šťavou z kompótu) a ponatieram ich lekvárom.
Do vhodnej nádoby dám tvaroh, pridáe cukor (ja dávam na jeden téglik tvarohu 2 polievkové lyžice), pridám stužovače šľahačky a elektrickým ručným mixérom opatrne najprv premiešam pretože cukor a stužovač je zmes prašná a potom šľahám.
Potom pridám obe šľahačky a mixérom riadne mixujem, kým je masa dobre hustá a tuhá - nesmie tiecť.
Postupne natieram tvarohovou masou korpusy a ukladám ich na seba. Zvyšnou tvarohovou masou ponatieram boky torty. Ovocím tortu ozdobím. Fantázii sa prirodzene medze nekladú...na drobno pokrájané ovocie môžete dať aj medzi korpusy.
Uložím do chladničky a na druhý deň sa môžm smelo pochváliť dobrou tortičkou. Zaručujem, že každému bude chutiť...

Ešte by som chcela dodať, túto tvarohovú plnku môžete dať aj do rolády,  alebo dáte do vyšších pohárov detské guľaté piškóty, pokvapkáte ich rumom alebo šťavou z kompótu, pridáte ovocie a zakryjete tvarohovou plnkou. Jej povrch pokvapkáte čokoládovou polevou, prípadne iba nastúhate čokoládu.
Prajem dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára