😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

27. 11. 2008

Vianočná kapustnica


 
kapustnica nie je zelňačka!
Ingrediencie:
cca 2 kg kyslej sudovej kapusty aj s kyslou vodou, cca pol kg bravčovej krkovičky, cca pol kg hovädzieho krku, 2-3 pikantné klobásky, cca pol kg údenej krkovičky, deň vopred namočené sušené hríby + voda v ktorej sa namáčali, bravčová masť, mleté čierne korenie, rasca, soľ, voda + veľký hrniec.

Postup:
Kapustu najprv precedíme a pokrájame, aby nebola moc dlhá. Všetky druhy mäsa nakrájame na približne rovnaké kúsky, klobásu na kolieska. Na troške bravčovej masti osmažíme hovädzie mäso a vložíme ho do veľkého hrnca. Potom takto osmažíme aj bravčové a pridáme k hovädziemu. Zalejeme kyslou vodou z kapusty a varíme. Scedíme sušené hríby, pokrájame ich na menšie kúsky, pridáme ich k mäsu a vlejeme aj vodu z hríbov. Pridáme nakrájanú kapustu, klobásu, údené mäso, podľa chuti zasypeme mletým čiernym korením a rascou, dolejeme vodou tak aby bolo všetko ponorené a za občasného premiešania varíme cca 1 a pol hodiny - kým je všetko mäkké. Ak je kapustnica prihustá, pridáme ešte vodu. Kapustnicu rozhodne osolíme podľa chuti až po jej uvarení, pretože kapusta, klobása i údené mäso soľ už obsahujú. Ja nedávam soľ ale ak treba, pridám vegetu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára