Suroviny:
Šalátové uhorky, soľ, ocot, cesnak, práškový cukor, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, voda.
Šalátové uhorky, soľ, ocot, cesnak, práškový cukor, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, voda.
Postup:
Šalátové uhorky ošúpem a postrúham na tenko. Posolím ich a nechám asi 15-20 minút odstáť. Potom ich riadne v rukách vyžmýkam - teda zbavím vlastnej šťavy, uložím do misy a zalejem cukrovo octovou vodou - podľa chuti. Nakoniec vmiešam prelisovaný cesnak. Možno dochutiť aj korením a paprikou.
Šalátové uhorky ošúpem a postrúham na tenko. Posolím ich a nechám asi 15-20 minút odstáť. Potom ich riadne v rukách vyžmýkam - teda zbavím vlastnej šťavy, uložím do misy a zalejem cukrovo octovou vodou - podľa chuti. Nakoniec vmiešam prelisovaný cesnak. Možno dochutiť aj korením a paprikou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára