😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

27. 11. 2008

Slovenský šalát



Suroviny:
10-12 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke, 2-3 cibule, lyžica horčice, 3-4 kyslé uhorky, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej. (môžeme pridať aj hrášok či vajíčko uvarené na tvrdo)...

Postup:
Zemiaky olúpeme,pokrájame na kolieska, dáme do väčšej misy, posolíme, okoreníme. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a uhorky, lyžicu horčice a 1 dcl oleja. Zamiešame. Sladkú octovú vodu (podľa chuti) dáme variť a až potom zalejeme zemiaky. Premiešame a dáme vychladnúť. Šalát je lepší, keď sa urobí aj dva dni vopred.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára