Suroviny:
1 stredne veľká zrelá tekvica, 1 cibuľa, 1 téglik pochúťkovej kyslej smotany, asi necelý 1 liter mlieka, vegeta, kôpor.
Postup:
Ošúpanú tekvicu s vydlabaným vnútrom postrúhame, pridáme asi 2 dcl vody, 2 malé lyžičky vegety, nadrobno pokrájanú cibuľu a dusíme s občasným premiešaním až do mäkka. Odstavíme, pridáme smotanu, riadne zmiešame, pridáme trochu mlieka a vrátime na oheň. Prevaríme za stáleho miešania, aby neprihorela. Ak je moc hustá, pridáme ešte mlieko, ak je riedka, pridáme smotanu, prípadne zahustíme zátrepkou z múky. Hotové dochutíme prípadne lyžičkou soli a môžeme pridať nadrobno nasekaný kôpor. Podávame s opečenou klobáskou, volským okom, alebo natvrdo uvareným vajíčkom, prípadne so zvyškom duseného mäsa, s chlebom, či pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára