Suroviny:
Tri druhy mäsa - bravčové, telacie, jahňacie (kľudne stačí bravčové pliecko), cibuľa, slanina, pikantná klobása, zelená paprika, biele víno alebo pivo, koreniny, papier na pečenie, alobal, dobrý drôt, ražeň a ohnisko.
Tri druhy mäsa - bravčové, telacie, jahňacie (kľudne stačí bravčové pliecko), cibuľa, slanina, pikantná klobása, zelená paprika, biele víno alebo pivo, koreniny, papier na pečenie, alobal, dobrý drôt, ražeň a ohnisko.
Mäso, slaninu, papriku a klobásu pokrájame na kocky, cibuľu na štvrťky a striedavo ich napichujeme na ražeň. Ochutíme koreninami, ražeň položíme na papier na pečenie a polejeme ho vínom alebo pivom a riadne zabalíme tak, aby z neho nič nevytekalo. Potom ho zabalíme do alobalu a pevne obtočíme drôtom. Ohnisko musí byť pripravené tak, aby sa ražeň točil vedľa ohňa, nie moc blízko, ale ani ďaleko a pod sebou mal žeravú pahrebu. Krútime najmenej 2 a pol hodiny, podľa možnosti pravidelným tempom. Víno, ktoré nám zostalo, môžeme počas krútenia vypiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára