😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

27. 11. 2008

Roštenka s uhorkou



 
 
Veľmi dobré, chutné a nie náročné na prípravu...
 
Suroviny:
Pol kg hovädzej roštenky, 1 cibuľa, 1 kyslá uhorka, 250 g kyslej smotany, 3 dkg hladkej múky, olej, soľ, korenie, mletá červená paprika.

Postup:
Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. Na oleji z oboch strán prudko opečieme a vyberieme. Vo výpeku osmažíme pokrájanú cibuľu, ochutíme a vložíme späť plátky mäsa. Dusíme až do zmäknutia mäsa, občas podlejeme teplou vodu - ak treba. Hotové mäso znovu vyberieme, šťavu zahustíme smotanou v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, povaríme a odstavíme. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú uhorku, premiešame a vrátime späť mäso. Podávame s cestovinami, s knedľou, zemiakmi, prípadne s ryžou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára