Veľmi dobré, chutné a nie náročné na prípravu...
Suroviny:
Pol kg hovädzej roštenky, 1 cibuľa, 1 kyslá uhorka, 250 g kyslej smotany, 3 dkg hladkej múky, olej, soľ, korenie, mletá červená paprika.
Pol kg hovädzej roštenky, 1 cibuľa, 1 kyslá uhorka, 250 g kyslej smotany, 3 dkg hladkej múky, olej, soľ, korenie, mletá červená paprika.
Postup:
Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. Na oleji z oboch strán prudko opečieme a vyberieme. Vo výpeku osmažíme pokrájanú cibuľu, ochutíme a vložíme späť plátky mäsa. Dusíme až do zmäknutia mäsa, občas podlejeme teplou vodu - ak treba. Hotové mäso znovu vyberieme, šťavu zahustíme smotanou v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, povaríme a odstavíme. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú uhorku, premiešame a vrátime späť mäso. Podávame s cestovinami, s knedľou, zemiakmi, prípadne s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára