Suroviny:
7-8 stredne veľkých zemiakov, 4-5 vajec uvarených natvrdo, 3-4 špekáčky (alebo dobrá klobáska), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, masť, cca 150 g kyslej smotany, 1 surové vajce a alobal.
7-8 stredne veľkých zemiakov, 4-5 vajec uvarených natvrdo, 3-4 špekáčky (alebo dobrá klobáska), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, masť, cca 150 g kyslej smotany, 1 surové vajce a alobal.
Postup:
Dno pekáča mierne vymažem masťou a položím polovicu zemiakov, nakrájaných na kolieska. Ochutím ich. Potom na zemiaky poukladám na menšie kúsky pokrájané špekáčky a vajíčka nakrájané na kolieska. Opäť ochutím. Nakoniec poukladám zvyšnú časť zemiakov, ochutím a pekáč zakryjem alobalom. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre asi 30 minút, potom vidličkou pichnem zemiak, aby som zistila, či je už makký. Ak nie, prečiem ďalej. Keď sú zemiaky mäkké, alobal dám preč, a všetko zalejem smotanou v ktorej sme rozšľahali vajíčko. Zapečiem do zlatista. Podávam posypané strúhaným syrom, s kečupom, či tatarskou omáčkou, prípadne s uhorkou alebo čalamádou.
POZN.: pekáč môže byť aj smaltový ktorý má aj veko, vtedy alobal netreba. Prípadne sa môže použiť starší smaltový kastról - samozrejme potrebnej veľkosti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára