Sú veľmi dôležité!
Ich pôvodná domovina sú Andy a Peru, do Európy ich doviezli Španieli niekedy v prvej polovici 16 storočia. Spočiatku sme ich moc "nemuseli", no postupne sa stali neoddeliteľnou súčasťou nášho jedálnička. Zemiaky obsahujú veľmi veľa prospešných látok a dokonca sú veľmi vhodné pri diéte.
Tiež sú vhodné do rôznych šalátov - v lete je napríklad vhodný skvelý šalát na kyslo.
Je mnoho zemiakových receptov, mne osobne chutí zemiaková kaša s maslom a k nej na masti vysmážaný zeler, karfiol alebo cuketa. Tiež milujem varené zemiaky na masle posypané posekanou petržlenovou vňaťou a k tomu si dám acidofilné mlieko. Prípadne urobím zemiakovú omáčku na kyslo a k nej zeleninovú fašírku ... Mňam.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára