😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

12. 5. 2016

Modifikovaný škrob




… čo je vlastne tento škrob?
Ide o polysacharid tvorený amylasou a amylopektínom, vyskytuje sa vo forme škrobových zŕn uložených v bunkách rastlín ako sú napríklad zemiaky/brambory, pšenica či kukurica. Obilie naviac obsahuje lepok glutén, ktorý v našom organizme zvyšuje upchávanie ciev ...
Modifikovaný škrob - zahusťovadlo sa používa do viacerých potravín ako sú napríklad jogurty, či termixy ktoré máme v obľube a často ich podávame aj svojim deťom už od útleho veku. V skutočnosti modifikovaný škrob nemá s potravinou nič spoločné, jedná sa bohužiaľ o veľmi škodlivú prísadu!
Naviac, pridávanie zahusťovadiel do potravín je vlastne ekonomická úspora pre výrobcu a samozrejme, premieta sa to aj do ceny výrobku. Pre alergikov sú modifikované škroby doslova "zabijákom", pritom sa nachádzajú aj v liekoch!
Škrob dokonca podporuje rast rôznych plesní - aj vo vašich črevách (!) kde sú skutočne optimálne podmienky pre ich rast. Dokonca pravidelným konzumovaním škrobov si zabezpečíte tlstnutie a tak neželanú nadváhu.
 

Na čo je škrob dobrý?
Ak máte doma nebodaj švábov, nasypte škrob zmiešaný v rovnakom pomere so sádrou do špár, skade tie potvory vyliezajú. Ak nasypete škrob na handru, dokonale vyčistíte mastný fľak na stene. Ak zmiešate škrob s mliekom, odstránite z koberca atrament/inkoust. Ak vyčistíte hrnce škrobom zmiešaným s vodou, riad sa bude pekne lesknúť.
Vždy keď dostanete chuť na nejakú podobnú dobrotku a máte v úmysle ponúknuť ju i svojim deťom či vnúčatám, prečítajte si na výrobku čo všetko táto dobrotka okrem chuti ešte obsahuje …

(Došlo mi mailom, tak informujem i ostaných)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára