😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

22. 4. 2012

Karmenádle s hubami


Vyskúšajte, skvelé jedlo, mäso sa nevysuší a nie je tuhé...
Ingrediencie:
Naklepané plátky bravčového karé, soľ, korenie, hladká múka, mletá červená sladká i štipľavá paprika, plátky šunky, plátky údeného syra, 2 cibule, huby (sušená zmes, šampiňóny, alebo iné huby), masť/maslo/olej, ryža, 3 celé vajíčka a kyslá smotana (alebo aj smotana na šľahanie).

Postup:
V múke rozmiešame obe červené papriky (podľa chuti) a v tejto zmesi obalíme soľou a korením ochutené karé. Na rozpálenom oleji/masle/masti opečieme plátky mäsa do ružova a uložíme ich na vymastený plech. Vo výpeku ktorý zostal, usmažíme cibuľu spolu s pokrájanými hubami a nakladieme na plátky mäsa. Každý kúsok zakryjeme plátkom šunky a plátkom syra. V smotane vyšľaháme 3 vajíčka, mierne osolíme a zalejeme všetko v plechu. Vložíme do vopred rozpálenej rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 35 minút.
Na masti/oleji/masle usmažíme druhú cibuľu, pridáme ryžu, ochutíme soľou alebo vegetou, zalejeme potrebným množstvom vody a udusíme.
Podávať môžeme aj s opekanými zemiakmi a posekaným cesnakom - sú skvelé!
Obrázkový postup:

 
Ak použijeme sušené huby, treba ich vopred na noc namočiť do vody. Túto vodu môžeme použiť na zaliatie ryže - má potom zaujímavú a dobrú chuť.
Ako oblohu k tejto pochúťke možno podávať uhorkový šalát, miešaný šalát, hlávkový šalát, paradajky pokájané na kolieska...
- fantázii sa medze nekladú. Kto má rád syr, môže si hotové jedlo na tanieri posypať dobrým strúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára