Ponúkam dva zaujímavé a zdravé receptíky...
Cviklová praženica:
Ingrediencie:
1 menšia cvikla, 3vajcia, čierne mleté korenie, mlieko, olej alebo masť, voda a soľ
Postup:
Cviklu nakrájame na pásiky, okoreníme, osolíme. Na panvici rozohrejeme olej alebo masť,
pridáme nastrúhanú cviklu, trochu vody a dusíme do mäkka. Pridáme vajcia rozšľahané v miske s troskou mlieka a premiešame. Hotovú praženicu môžme posypať petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
1 menšia cvikla, 3vajcia, čierne mleté korenie, mlieko, olej alebo masť, voda a soľ
Postup:
Cviklu nakrájame na pásiky, okoreníme, osolíme. Na panvici rozohrejeme olej alebo masť,
pridáme nastrúhanú cviklu, trochu vody a dusíme do mäkka. Pridáme vajcia rozšľahané v miske s troskou mlieka a premiešame. Hotovú praženicu môžme posypať petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Zapečená cvikla s vajíčkom:
Ingrediencie:
cvikla, múka, kyslá smotana a 1vajíčko
Postup:
Cviklu dobre umyjeme a v šupke upečieme alebo uvaríme. Po vychladnutí cviklu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré obalíme v hladkej múke, opečieme na masle a uložíme na panvicu. Polejeme kyslou smotanou rozhabarkovanou so surovým vajcom a zapečieme v rúre. Podávame s čerstvým pečivom - najlepšie bagetou.
cvikla, múka, kyslá smotana a 1vajíčko
Postup:
Cviklu dobre umyjeme a v šupke upečieme alebo uvaríme. Po vychladnutí cviklu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré obalíme v hladkej múke, opečieme na masle a uložíme na panvicu. Polejeme kyslou smotanou rozhabarkovanou so surovým vajcom a zapečieme v rúre. Podávame s čerstvým pečivom - najlepšie bagetou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára