receptík mi došiel mailom - vyskúšajte aj vy!
½ kg varených zemiakov, ½ kg polohrubej múky, 1/8 l mlieka, kocka kvasníc, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 1 lyžica cukru, soľ, podľa chuti rum, olej na vysmážanie
Postup:
- Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc dáme nakysnúť kvások. Vychladnuté a ošúpané zemiaky postrúhame, pridáme kvások, múku, vaječné žĺtky, rum, dochutíme soľou a vypracujeme hladké cesto - podľa potreby dolievame ešte vlažné mlieko. Necháme nakysnúť, asi za pol hodinky cesto premiesime a necháme kysnúť ďalej. Na doske vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska (pohárom s pomúčeným okrajom) - necháme ešte chvíľku dokysnúť. Vysmážame na horúcom oleji tak, že hornú stranu dávame dole, potom otočíme a dosmažíme. Hotové môžeme natrieť lekvárom, pocukrujeme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára