😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

7. 11. 2011

Zemiaková buchta




došlo mi mailom, vyskúšajte!


Ingrediencie:
1kg nastrúhaných surových zemiakov, 70 dkg hrubej múky, cesnak podľa chuti, 3 vajíčka, soľ, korenie, podľa chuti majoránka a dva väčšie plátky krkovičky, prípadne bôčik.
Postup:
Deň vopred naklepeme mäso, ochutíme ho soľou a korením a necháme odležať v chladničke.
Zo zemiakov, múky, cesnaku, vajíčok, majoránky, soli a korenia vypracujeme cesto ako na zemiakové placky. Polovicu cesta dáme do zapekacej misky alebo na vhodný plech, naň uložíme mäso a druhú časť cesta. Vrstiev môžeme uložiť aj viac, posledné musí byť ale cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 60 až 100 minút - každá rúra pečie inak.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára