došlo mi mailom, vyskúšajte!
- Ingrediencie:
- 1kg nastrúhaných surových zemiakov, 70 dkg hrubej múky, cesnak podľa chuti, 3 vajíčka, soľ, korenie, podľa chuti majoránka a dva väčšie plátky krkovičky, prípadne bôčik.
- Postup:
- Deň vopred naklepeme mäso, ochutíme ho soľou a korením a necháme odležať v chladničke.
- Zo zemiakov, múky, cesnaku, vajíčok, majoránky, soli a korenia vypracujeme cesto ako na zemiakové placky. Polovicu cesta dáme do zapekacej misky alebo na vhodný plech, naň uložíme mäso a druhú časť cesta. Vrstiev môžeme uložiť aj viac, posledné musí byť ale cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 60 až 100 minút - každá rúra pečie inak.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára