😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

19. 8. 2011

Zmrzlina


...a ďalšie receptíky:

Vanilková
4 vajcia, 60g vanilkového cukru, 500ml smotany na šľahanie.
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom do peny. Smotanu vyšľaháme.
Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame najprv sneh z bielkov a potom aj ušľahanú smotanu. Pripravenú zmes dáme zamraziť a počas prvých dvoch hodín vždy po cca 25 minútach jemne premiešame. Za 4-6 hodín máme zmrzlinu hotovú.
Vanilková zmrzlina 2
mlieko, 100 g kryštálového cukru, 3 žĺtky, 10 g Zlatého klasu a 1 balíček vanilínového cukru.
V hrnci prevarte 500 ml mlieka s kryštálovým cukrom. V malom množstve studeného mlieka rozmiešajte žĺtky a Zlatý klas, zmes potom prilejte k vriacemu mlieku a za stáleho miešania nechajte prejsť varom. Vychladnutý krém preceďte a pridajte balíček van. cukru. Vlejte do nádoby a nechajte asi 4 hodiny v mrazničke.
Kakaová zmrzlina
500 ml smotany na šľahanie, 2 bielka, 1 balíček vanilínového cukru, 2 žĺtky, 2 PL prášk. cukru,
1,5 PL kakaa
Postup je veľmi rýchly: v jednej mise dotuha vyšľahajte smotanu, v druhej vyšľahajte sneh z bielkov a vanilínového cukru, v tretej vyšľahajte takmer to peny žĺtky s práškovým cukrom a kakaom. Všetky tri hmoty potom opatrne spolu premiešajte, nalejte do nádoby vhodnej na zmrazovanie a nechajte v mrazničke aspoň 6 hodín.
Orechová zmrzlina
500 ml sladkej smotany, 2 vanilkové lusky, 5 PL práškového cukru, 100 g vlašských orechov
Do sladkej smotany zamiešame práškový cukor. Pridáme vyškriabané zrniečka z vanilkových luskov. Na suchej panvici opražíme na hrubo posekané vlašské orechy a necháme vychladnúť. Vyšľaháme pripravenú zmes zo sladkej smotany do polotuha a primiešame vychladnuté orechy. Vložíme do mrazničky a zmrzlinovú zmes každú pol hodinu premiešame vidličkou. O 4 hodiny môžeme podávať orieškovú zmrzlinu.
Orechová zmrzlina 2
5 dl mlieka, 2,5 dl sladkej smotany, 4 žĺtky, 150 g cukru, 50 g orieškov, 10 g hl. múky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 sladká šľahačka
Z mlieka, žĺtkov, cukru, vanilkového cukru a hladkej múky za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý necháme dobre vychladiť. V rúre opečieme 50 g orieškov, ktoré najemno pomelieme. Pomleté oriešky primiešame do krému a dáme zmraziť, raz za 30 minút zmes premiešame vidličkou. Hotovú zmrzlinu pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára