😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

31. 8. 2011

Masaker v DNV 4 : film

 
 

Opisovala som udalosti, ktoré otriasli ako našou bratislavskou časťou, tak aj širokou verejnosťou vo svete...

 

Na výročie tejto udalosti (30.08) som v telke videla dlho očakávaný film, pod nie najšťastnejším názvom "Devínsky masaker", natočený podľa tejto udalosti (dávali ho síce už v kinách ale ja do kina nechodím). Názov filmu inklinuje skôr k mestskej časti Devín ako k Devínskej Novej Vsi. Film bol robený formou dokumentu, účinkovali v ňom ako herci, tak aj svedkovia a obyvatelia Devínskej Novej Vsi a tiež bol samozrejme popretkávaný autentickými zábermi.

K udalosti sa tu vyjadrovali očití svedkovia aj polícia. Kto tento film už videl, povie si: "aké to rozporuplné názory"... Polícia hovorí jedno a svedkovia iné. Kto teda hovorí pravdu? Svedok ktorý na vlastné oči videl, že Harman strieľal aj tzv. gumenými nábojmi - ktoré nie su smrteľné, ďalší svedok ktorý hovorí, že telefonoval viac krát na policajné oddelenie a vyzýval policajtov, aby konečne prišli na miesto udalosti alebo polícia, ktorá tvrdí, že bola na mieste do dvoch minút? Všeobecne sa v Devínskej vedelo, že vystrieľaná polocigánska rodina bola problémová, nie raz riešená na polícii. Pritom dve susedky tvrdia do kamery, akí to boli tichí, milí a usporiadaní susedia... Zo strachu alebo herečky pred kamerou za peniaze?
Polícia, aj niektoré médiá Harmana vtedy predstavili ako beštiu, surovca, psychopata, ktorý bezmyšlienkovite strieľal na všetko živé v okolí. Zaujímavá je ale skutočnosť, ako bola zastrelená posledná Harmanova obeť - Jozef Pútik. Precízne to opisuje svedok a vlastne bezprostredný účastník tejto vraždy. Pútik sa celú dobu držal svedkovho tela, za ktoré sa ako už ranený ukrýval. Na chodníku boli teda iba traja ľudia - Harman, Pútik a zúčastnený svedok. Ak by Harman ako psychopat strieľal do všetkého živého, prečo potom nezastrelil aj tohoto svedka?
Aby bola udalosť správne pochopená, treba vedieť aj čítať medzi riadkami. A práve film túto možnosť dáva...
pozrite aj videjko - snáď časom nezmizne:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára