😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

18. 5. 2011

Matej Čurko





V uplynulých desaťročiach nebol na Slovesku zaznamenaný žiadny iný prípad kanibalizmu.Však v bývalom Československu, na území Česka bol prvým kanibalom Emil Wieczorek z Karvinska, ktorý v roku 1952 dobil kladivom mladú ženu s jej 8 ročnou dcérkou, žene potom vyrezal genitálie a odniesol si ich domov aby ich zjedol...
Prípady kanibalizmu sú v civilizovanom svete natoľko otrasné, že každá jedna správa o ľudožrútoch okamžite vzbudí obrovský záujem. Potvrdením toho je aj prípad Slováka Mateja Čurka z Kysaku, ktorý sa okamžite dostal na stránky renomovaných médii po celom svete. Prípad samozrejme vzbudil pozornosť aj vo Švajčiarsku, pretože odtiaľ pochádza muž, ktorý sa mal s Čurkom dohodnúť na tom, že ho zabije a zje, ale nakoniec si to však rozmyslel a Čurku polícii udal. Pri policajnom zásahu bol Čurko strelený do hrudníka a tváre, o pár dní v nemocnici zomrel.
Momentálne sa preveruje, aké ďalšie obete má tento vrah na svedomí. Bolo zistené, že svoje obete hľadal a našiel prostredníctvom internetu na známom Facebooku. Okolie Kysaku je teraz denne prehľadávané policajtami, ktorí hľadajú Čurkove obete. Do popredia záujmu sa dostali dve mladé dievčatá (Elena z Oravského Veselého a Lucia zo Sniny), ktoré cestou internetu zverejnili, že ich už nebaví život, že chcú zomrieť. Policajti zistili, že Elena naposledy na internete zisťovala na mape, kde je Kysak. A práve tam polícia prekazila vraždu Švajčiara! Lucia už pred 3 rokmi chcela spáchať samovraždu - nahá chcela skočiť zo strechy budovy. Liečila sa potom na psychiatrii, ale jej úmysel skončiť so životom potlačený nebol. Neskôr hľadala možnosť svojej smrti prostredníctvom internetu a práve tu sa spoznala so svojim vrahom, ktorý ju privedol do Kysaku. Čiastočný prepis hrôzy, aká sa našla v 20-tich stranách internetovej komunikácie medzi nezvestnou Luciou s neznámym mužom o svojej smrti:
"V Kysaku si asi o 7:38, okolo deviatej by si bola ukončená... Som len úchyl, ktorého vzrušuje smrť... Preferujem dusenie, je pri tom priamy kontakt... Nezabudni, žiadny list na rozlúčku, mohli by ho nájsť skôr ako zomrieš a vyhlásiť pátranie... Zaspíš a ja ťa udusím, nemusíš mať strach, nebudeš prvá, je to odskúšané..."
Bohužiaľ, Čurkove obete polícia pri Kysaku našla a to aj za pomoci GPS navigácie, ktorú Čurko používal na turistiku. Obe ženské telá boli rozštvrtené a ležali zabalené v igelite, jedno z tiel bolo nahé, druhé malo na sebe zvršky oblečenia, obete policajti ešte neidentifikovali a telá sú na expertíze. Polícia našla aj náradie ako čakan, peň so sviečkou, laná a skoby, pomocou ktorých vrah zrejme svoje obete vyväzoval na strom. Mnoho informácií a tak vlastne dôkazov sa našlo hlavne v Čurkovom počítači.
Keď sa technikom podarilo prelomiť heslá, našli usvedčujúce fotografie a GPS súradnice, na základe ktorých bolo identifikované miesto hrobu dievčat, ako aj dve miesta s ďalšími dôkazmi. Fotografie častí ľudských tiel sú ako dôkazy proti Čurkovi veľmi silné. Plánovaná vražda švajčiara bola nájdená v mailovej komunikácii, švajčiar oznámil celú vec švajčiarskej polícii, ktorá prostredníctvom Interpolu kontaktovala našu políciu.
Až doteraz neexistoval žiadny reálny dôkaz, že Matej Čurko je kanibalom ale nález akéhosi malého obetného oltára ktorý sa skladal z pňa stromu a zo sviečok veľa napovedá. S ohľadom na rodiny obetí sa však momentálone nič konkrétne nezverejňuje. Ďalšie skutočnosti sa dozvieme časom...
(zdroj a foto: web - upravené)

2 komentáre:

  1. Ahoj, zaujímalo by ma ohľadom kanibala z Kysaku jedna vec , sú dostupné spomínané GPS súradnice, resp. cesty kade chodil Čurko, alebo hroby kde zakopával obete?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súradnice ma akosi nezaujímali, podstatný bol fakt že sa to stalo a bohužiaľ aj stáva. Mladí by si mali uvedomiť že na svete sú aj iné radosti ako uvažovať nad nezmyselnou samovraždou - každý problém sa dá predsa vždy vyriešiť ...

      Odstrániť