😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

6. 4. 2011

Helikobakter pylori

 
 
 
 
A tiež s rakovinou žalúdka!! 
Helikobakter pylori je baktéria, ktorá infikuje rôzne časti žalúdka a môže prežívať v jeho kyslom prostredí. Infekcia spôsobená touto baktériou patrí celosvetovo medzi najčastejšie ochorenia vôbec. Štastické údaje uvádzajú, že v našej populáciije je infikovaných približne 35 - 40 % obyvateľstva.
Aké ochorenia spôsobuje Helikobakter pylori v ľudskom organizme?
Helikobakter pylori zohráva významnú úlohu vo vývoji vredovej choroby žalúdka a dvanástnika. Dokázalo sa, že je prítomný asi u 80 % žalúdkových a asi 95 % dvanástnikových vredov. Jeho prítomnosť v sleznici žalúdka alebo dvanástnika vyvoláva chronický aktívny zápal (gastritídu a duodentitídu).
Prečo je Helikobakter pylori nebezpečný ?
Helikobakter pylori zohráva významnú úlohu aj pri iných ochoreniach tráviaceho traktu. Infekcia baktériou Helikobakter pylori je spojená so vznikom nádoru (adenokarcinómu) žalúdka a sú jasné dôkazy, že práve jeho prítomnosť je jednou z mnohých príčin ochorenia. Na základe výsledkov výzkumu vyhlásila Medzinárodná agentúra pre výzkum rakoviny v roku 1994 Helikobakter pylori za kancerogén 1. triedy.
Pacienti s Helikobakter pylori nemusa mať často žiadne zdravotné ťažkosti (30% pacientov). Niektorí majú mierne tráviace ťažkosti: pocit tlaku v hornej časti brucha, tráviaci dyskomfort, zápach z úst, plynatosť, nafukovanie po jedle, pocit kyslosti a záhu. Helikobakter pylori potrebuje pre svoju existenciu kyslé prostredie. Časť pacientov má pomerne výrazné ťažkosti: kŕčovité bolesti v hornej časti brucha, pocit na vracanie, resp. vracanie, nechutenstvo, stratu hmotnosti alebo prejavy krvácania z hornej časti tráviaceho traktu (čierna, zapáchajúca, kolomažovitá stolica).U týchto pacientov je dychový test zbytočný a je potrebné vždy vyšetrenie odborníkom na tráviaci trakt - gastroenterológom, ktorého súčasťou je endoskopické vyšetrenie pažeráka, žalúdka a dvanástnika (gastroskopia) a vyšetrenie Helikobakter pylori. Pacienti vo vekovej skupine nad 45 rokov s údajom výskytu rakoviny a vredov žalúdka a dvanástnika u pokrvných príbuzných by mali byť vyšetrení gastroenterológom.
Liečba :
Ústna voda: 3 x 1, 2 týždne potom 2 x 1 celý mesiac,
Gonseen: prevenčný recept,
Ravseen: podľa váhy,
Yamseen: 0-0-2,
vhodné: Soupseen 1/2 denne a Dakseen 1/4,
Dynamický hydr. krém: ráno a večer na oblasť žalúdka,
Soli: kúpele 2 x týždenne,
Telová bahenná maska: 2 x týždenne na 2-3 hod.,
Celá kúra je na 45 dní.
(zdroj:mrtvemoredrnona.sk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára