😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

26. 3. 2011

Skalický trdelník



Dá sa upiecť aj doma ale trochu inak, takže tu je receptík z mimibazar.sk
Pripravený je v domácej pekárničke, pečený je na plechu v rúre. Ale cesto môžete samozrejme vymiesiť aj ručne a klasicky ho nechať vykysnúť.
 
Ingrediencie:
NA CESTO : 250ml mlieka, 2PL rumu, 3PL rozpusteného masla, štipka soli, 3 žĺtky, 400g polohrubej múky, 8PL cukru a 1 balíček sušeného droždia,
NA POTRETIE CESTA : 1rozšľahaný bielok,
NA POSYPANIE CESTA : 200g nasekaných vlašských orechov,
NA POSYPANIE TRDELNÍKA : práškový cukor zmiešaný s vanilkovým.
Postup:
Do pekárničky nalejeme najprv všetky potrebné tekuté prísady na cesto, potom pridáme všetky "suché" prísady na cesto. Zapneme pekárničku na miesenie a kysnutie - trvá to cca 1,5 hodiny. Potom cesto ešte raz premiešame, rozvaľkáme, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme posekanými orechami. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút - treba sledovať, každá rúra je iná. Hotový trdelník posypeme ešte za horúca bohato cukrom.

Vyskúšala som tento recept a výsledok bol skvelý!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára