😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

21. 1. 2011

Moje šamrole/kremrole


 

Tieto sú omnoho lepšie ako tie, čo sú plnené presladenou bielkovou penou!
Ingrediencie na cesto:
2 balíčky už vyvaľkaného lístkového cesta z obchodu, vajíčko na potretie, práškový cukor na posypanie a samozrejme rúrky-formičky + plech na pečenie. Cesto si samozrejme môžeš urobiť aj doma.
Ingrediencie na plnku:
2 balíčky zlatého klasu, 2 balíčky vanilkového cukru, pol litra mlieka, 15-20 dkg práškového cukru, 250g zmäknutého masla, troška rumu - nemusí byť vôbec, ale plnka je s rumom chutnejšia.
Postup:
Najprv si urobím prvú časť plnky a nechám ju vychladnúť, zatiaľ vyrábam trubičky z cesta: 
Lístkové cesto nakrájam plátky na pásiky asi 2 cm široké a natáčam ich na rúrky tak, aby bolo cesto preložené cez seba. Poukladám na suchý plech, potriem rozšľahaným a trošku osoleným vajíčkom a vo vopred rozpálenej rúre na cca 200-220 °C upečiem do zlatista. Ešte za horúca ich opatrne (poklepaním na tenšiu stranu rúrky) stiahnem z formičiek (pozor, páli!).
Postup na plnku:
Prvá časť: Mlieko (3 štvrtiny z pol litra) dám variť spolu s vanilkovým cukrom, zlatý klas v štvrtine mlieka rozmiešam a pridám do mlieka, uvarím hustú kašu, ktorú nechám dokonale vychladnúť.
 
Drhá časť: Zmäknuté maslo riadne rozmiešam s 20dkg cukrom a postupne pridávam studenú hustú kašu so zlatého klasu. Môžem postupne pridať aj trošku rumu - ja dávam asi jednu polievkovú lyžicu. Túto plnku potom dám do plniaceho vrecúška, alebo môžem použiť igelitový sáčok, ktorému odstrihnem rožtek (úplne super je malá igelitka z lekárne), dám do chladničky aby to stuhlo a potom plním šamrolky z oboch strán. Pretože rukami plnku zohrievam, musím sa buď poponáhľať alebo po chvílke vložiť sáčok opäť do chladničky.
Hotové šamrole pocukrujem a podávam, neskladujeme v teple.
 
 
Prajem dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára