😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

19. 1. 2011

Dobré jedlo z Remosky


Pod stromčekom som si našla túto úžasnú pomocníčku do kuchyne...
Aj keď mám doma remosku už okolo 30 rokov a slúži mi bez problémov podnes, potešila som sa tomuto skvelému darčeku, pretože tá stará je hliníková a hovorí sa, že v hliníkových nádobách nie je vhodné variť. Táto nová je teflónová a uvarím v nej aj 5-7 porcií (možno i viac), pretože je riadne veľká. A čo som varila v remoske naposledy?
Zapečené zemiaky s krkovičkou:

Ingrediencie:
Asi 1 kg zemiakov, naklepané plátky krkovičky (bez kosti a počet plátkov podľa potreby), soľ, korenie, mletá paprika, rasca/kmín, cibuľa, cesnak, 1 veľký pohár zaváraného leča, olej, nahrubo nastrúhaný údený syr, väčší téglik kyslej smotany a 2 vajíčka.

Postup:
Zemiaky nakrájať na kolieska, uložiť do nádoby, ochutiť soľou, korením a rascou. Plátky krkovičky ochutiť soľou, korením, mletou červenou paprikou, uložiť na zemiaky a pridať pokrájanú cibuľu a cesnak. Celé to zaliať lečom tak, aby vtieklo aj k zemiakom - možete si pomôcť prstami. A dáme to piecť. Počas pečenia remosku neotvárame, aby zbytočne neunikala para. Asi za 2 hodiny vmiešať do smotany 2 vajíčka, zaliať jedlo, pokryť vrstvou strúhaného syru a nechať zapiecť do zlatova.

Je to moc dobré, vykúšajte.
Samozrejme, namiesto krkovičky môžete dať kuracie stehná či prsia alebo iné mäso, alebo urobiť v remoske francúzske zemiaky, či upiecť skvelú bábovku. Táto pomocníčka v kuchyni je skutočne skvelá, netreba sa o nič starať, samozrejme iba o čas a ten počas prípravy jedla možno využiť aj inak - trebárs na blogovanie ...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára