Ingrediencie:
1 alebo 2 mladé cukety, 4 vajíčka, hladká múka, svetlé pivo, soľ, olej
- Postup :
- cuketu nakrájame na kolieska cca 1 alebo 1,5 cm hrubé, nasolíme a necháme odstáť, aby pustili vodu. Potom ich dáme do sitka stiecť alebo vysušíme obrúskom. Vo vhodnej miske si urobíme zo žĺtkov, múky a piva cestíčko, nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Do cestíčka namáčame kolieska cukety a vysmážame ich v rozpálenom oleji do zlatista.
- Ak máme staršiu cuketu, musíme ju najprv v slanej vode chvíľku povariť, aby bola mäkká (tak, ako keď vysmážame karfiol/květák).
- K takto priparvenej cukete sa hodia zemiaky/brambory (varené, pečené, hranolky, kaša...), prípadne aj tatarská omáčka alebo kôprový dressing.
- Prajem dobrú chuť, jedlo je rýchle, lacné a zdravé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára