😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

3. 7. 2010

Pistácie sú zázračné!

 
 
Znižujú nebezpečný cholesterol !
 
Milujete pistácie? Tak by ste mali mať dobrý cholesterol. Pistácie totiž patria k tzv. superpotravinám, ktoré obsahujú množstvo blahodarných látok, sú vhodné pre osoby, ktoré trápi zvýšená hladina nebezpečného cholesterolu s nízkou hustotou a ktorým hrozia choroby obehovej sústavy. 
Pistácie dokážu znížiť krvné lipoproteiny a tuky, ktoré predstavujú vysoké riziko srdcových chorôb. Nová štúdia odhalila, že je to potravina s mnohonásobnými blahodarnými účinkami na zdravie. 
Pistácie obsahujú aj veľké množstvo luteinu, betakaroténu a gama-tokoferolu, čo sú všetko antioxidanty rozpustné v tukoch a všetky tri látky sú zároveň vitamíny. Tieto antioxidanty pomáhajú predchádzať oxidácii LDL cholesterolu, pričom zoxidovaná forma týchto lipoproteínov s nízkou hustotou zvyšuje zápaly a tvorbu plaku vo vnútri ciev.
Podľa expertov z Pensylvánie sa u osôb, ktoré konzumujú pistácie pravidelne, zvyšuje hladina luteinu, tokoferolu a betakaroténu v krvi a zároveň sa znižuje obsah zoxidovanej formy LDL cholesterolu.
 
Pistácie kúpite v každom potravinovom obchode, tak neváhajte a kúpte, nech sú pravidelne na stole a môžete ich chrumkať počas pozerania TV !
(zdroj:adam.cas.sk,Famous)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára