😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

2. 6. 2010

Bonnie a Clyde

 
 

Bonnie Parkerová (* 1.10.1910 - † 23.05.1934) a Clyde Barrow 
(* 24.03.1909 - † 23.05.1934) boli známi zločinci, vodcovia skupiny, s ktorou precestovali centrálnu časť USA počas svetovej krízy v rokoch 1929-1933. 
Americkou tlačou a čitateľskou verejnosťou boli uvedení v ére nazvanej "éra verejného nepriateľstva" (public enemy era), ktorá bola medzi rokmi 1931 a 1934.
Aj keď sú dnes známe hlavne jeho bankové lúpeže, Clyde Barrow preferoval skôr lúpežné prepadnutia malých obchodov alebo vidieckych čerpacích staníc. Verí sa, že ich skupina zabila najmenej deväť policajtov a spáchala aj niekoľko vrážd civilistov. Napokon Clyde a Bonnie boli prepadnutí a zabití strážnikmi v Louisiane (23.5.1934).
Clyde Barrow sa narodil v meste Ellis County v Štáte Texas, Bonnie Elizabeth Parkerová sa narodila v meste Rowena tiež v Texase.
Je veľa verzií príbehu o prvom stretnutí Bonnie a Clyda, ale najviac vierohodná verzia hovorí, že Bonnie stretla Clyda v januári 1930. Ostala v Južnom Dallase aby pomohla priateľke so zlomenou rukou. Ostala tam a pracovala ako čašníčka v miestnom bare, kde prvýkrát stretla Clyda. Keď sa nakoniec spojili ich cesty, hneď si padli do oka a veľa historikov verí, že Bonnie sa pridala ku Clydovi preto, lebo sa do neho zaľúbila. Ostala mu oddaná počas ich kriminálnej činnosti, až do ich smrti.
O Bonnie a Clyde boli natočené viaceré filmy, ich kriminálny príbeh bol opísaný aj v knihách, dokonca Japonci spracovali príbeh aj do muzikálu. Viacerí hodobníci napísali na túto dvojicu hudbu a zložili tak pekné piesne. Dvojica sa tak stala nesmrteľná...
(zdroj:wikipedia.org-upravené)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára