😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

5. 5. 2010

Zbojnícky pekáč

 
(Z kuchyne starého Prešporka)

Tajomstvo tohoto jedla je v zmesi korení...
 
Ingrediencie:
Zmes nižšie uvedených korenín, 6 veľkých cibúľ, prerastený údený bôčik, 6 naklepaných rezňov hovädzieho mäsa a 6 naklepaných rezňov bravčovej krkovičky.
Postup:
V miske rozmiešať nasledovné koreniny : 1 PL mleté čierne korenie, 1PL sladká paprika, 1 PL štipľavá paprika, 3 PL soli a pol PL drvenej rasce/kmín.
6 veľkých cibúľ nakrájať na kolieska. Z vysokého prerasteného údeného bôčiku nakrájať 18 tenších plátkov, 6 kusov uložiť na dno pekáča a na ne poukladať kolieska z 2 cibúľ.
Nasleduje mäso. 6 rezňov hovädzieho mäsa a 6 rezňov bravčovej krkovičky posypať zmesou pripraveného korenia. Plátky hovädzích rezňov uložiť na cibuľu v pekáči, na ne uložiť 6 plátkov údeného bôčiku a poukladať kolieska z 2 cibúľ. Potom ukladať plátky krkovičky, na ne posledné kolieska z dvoch cibúľ a všetko zakryť údeným bôčikom. Dlaňami všetko v pekáči popritláčať, zaliať ¼ litrom bieleho vína, zakryť vrchnákom a nechať stáť dve hodiny. Potom pekáč vložiť do vopred vyhriatej rúry a piecť dve hodiny.
Toto jedlo najlepšie chutí s čerstvým domácim chlebom, kyslými uhorkami, baraními rohmi, feferónkami, hubami na kyslo, chrenom či horčicou. Pridaním pečených zemiakov sa nič nepokazí.

(zdroj:bratislavskýKuriér)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára