- (Z kuchyne starého Prešporka)
- Tajomstvo tohoto jedla je v zmesi korení...
- Ingrediencie:
- Zmes nižšie uvedených korenín, 6 veľkých cibúľ, prerastený údený bôčik, 6 naklepaných rezňov hovädzieho mäsa a 6 naklepaných rezňov bravčovej krkovičky.
- Postup:
- V miske rozmiešať nasledovné koreniny : 1 PL mleté čierne korenie, 1PL sladká paprika, 1 PL štipľavá paprika, 3 PL soli a pol PL drvenej rasce/kmín.
- 6 veľkých cibúľ nakrájať na kolieska. Z vysokého prerasteného údeného bôčiku nakrájať 18 tenších plátkov, 6 kusov uložiť na dno pekáča a na ne poukladať kolieska z 2 cibúľ.
- Nasleduje mäso. 6 rezňov hovädzieho mäsa a 6 rezňov bravčovej krkovičky posypať zmesou pripraveného korenia. Plátky hovädzích rezňov uložiť na cibuľu v pekáči, na ne uložiť 6 plátkov údeného bôčiku a poukladať kolieska z 2 cibúľ. Potom ukladať plátky krkovičky, na ne posledné kolieska z dvoch cibúľ a všetko zakryť údeným bôčikom. Dlaňami všetko v pekáči popritláčať, zaliať ¼ litrom bieleho vína, zakryť vrchnákom a nechať stáť dve hodiny. Potom pekáč vložiť do vopred vyhriatej rúry a piecť dve hodiny.
- Toto jedlo najlepšie chutí s čerstvým domácim chlebom, kyslými uhorkami, baraními rohmi, feferónkami, hubami na kyslo, chrenom či horčicou. Pridaním pečených zemiakov sa nič nepokazí.
- (zdroj:bratislavskýKuriér)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára