😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

8. 2. 2010

Prešporské šodó



Zdá sa mi, akoby tento nápoj prestal byť populárny!

tak si ho pripomeňme:

Ingrediencie:
2 dcl bieleho alebo červeného vína, 4 žĺtky, štipka soli a 4 polievkové lyžice vanilkového cukru.
Postup:
Vo vhodnej nádobe rozšľaháme metličkou víno, pridáme soľ, žĺtky a vanilku. Potom túto nádobu vložíme do väčšej nádoby, v ktorej vrie voda. Nad týmto parným kúpeľom šľaháme zmes, ktorá sa najprv spení, potom začne hustnúť a zdvojnásobí tak svoj objem. Pozor, zmes nesmie vrieť! Zmes potom nalejeme do vhodných pohárov a podávame ešte teplú.
Šodó môžeme použiť aj inak - polejeme ním trebárs dukátové buchtičky alebo ním zalejeme piškóty. Môžeme do neho vmiešať aj čerstvé jablká, pomaranče, banány, či iné ovocie, všetko pokrájané na drobné kúsky.
Vychladnuté šodó môžeme naliať aj do košíčkov z krehkého cesta a navrch položiť rumovú višňu.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára