- Z historických receptov Prešporku-Bratislavy...
- Prešporské rezne/řízky z teľacieho orecha alebo morčacích pŕs sú skvelé len vtedy, ak sa osobitne pripravia...
- Ingrediencie:
- 1 kg teľacieho orecha alebo morčacích pŕs,
- cibuľa nakrájaná na kolieska, posekaný cesnak, zopár guličiek čierneho korenia, mleté biele korenie-čajová lyžička, vetvičky čerstvej petržlenovej vňate, citrón, biele víno, zmes piatich polievkových lyžíc bravčovej masti, masla a oleja (na vyprážanie), sladká smotana, hladká múka,
- 3 vajcia a strúhanka.
- Postup:
- Rezne nakrájame na tenko a vyklepeme tak, aby sa len jeden zmestil do panvice. Potom ich osolíme, poukladáme na ne kolieska cibule, posekaný cesnak, pridáme zopár guličiek korenia a petržlenovú vňať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vínom. Dlaňou tieto ingrediencie riadne na mäso popritláčame, rezne poukladáme na seba, zakryjeme a na noc vložíme do chladničky. Tak sa rodí neopakovateľná vôňa prešporských rezňov. Na druhý deň všetko z mäsa odstránime a čisté rezne obalíme v hladkej múke, do ktorej sme predtým vmiešali mleté biele korenie. V miske rozšľaháme vajcia spolu s 3 polievkovými lyžicami sladkej smotany a rezne ponamáčame a obalíme v strúhanke. Na vhodnú panvicu dáme 5 PL masti, 5 PL masla a 5 PL oleja, roztopíme a rezne postupne vyprážame. Hotové rezne osušíme obrúskom a podávame s niektorým zo zemiakových šalátov.
- (zdroj:bratislavský kuriér)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára