😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

26. 2. 2010

Prešporské šnicle




Z historických receptov Prešporku-Bratislavy...

Prešporské rezne/řízky z teľacieho orecha alebo morčacích pŕs sú skvelé len vtedy, ak sa osobitne pripravia...
Ingrediencie:
1 kg teľacieho orecha alebo morčacích pŕs,
cibuľa nakrájaná na kolieska, posekaný cesnak, zopár guličiek čierneho korenia, mleté biele korenie-čajová lyžička, vetvičky čerstvej petržlenovej vňate, citrón, biele víno, zmes piatich polievkových lyžíc bravčovej masti, masla a oleja (na vyprážanie), sladká smotana, hladká múka,
3 vajcia a strúhanka.
 
Postup:
Rezne nakrájame na tenko a vyklepeme tak, aby sa len jeden zmestil do panvice. Potom ich osolíme, poukladáme na ne kolieska cibule, posekaný cesnak, pridáme zopár guličiek korenia a petržlenovú vňať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vínom. Dlaňou tieto ingrediencie riadne na mäso popritláčame, rezne poukladáme na seba, zakryjeme a na noc vložíme do chladničky. Tak sa rodí neopakovateľná vôňa prešporských rezňov. Na druhý deň všetko z mäsa odstránime a čisté rezne obalíme v hladkej múke, do ktorej sme predtým vmiešali mleté biele korenie. V miske rozšľaháme vajcia spolu s 3 polievkovými lyžicami sladkej smotany a rezne ponamáčame a obalíme v strúhanke. Na vhodnú panvicu dáme 5 PL masti, 5 PL masla a 5 PL oleja, roztopíme a rezne postupne vyprážame. Hotové rezne osušíme obrúskom a podávame s niektorým zo zemiakových šalátov.
(zdroj:bratislavský kuriér)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára