😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

5. 1. 2010

Princezná Maruška

 
 

 
 
Známa česká herečka sa narodila v Prostejově, zomrela v Prahe-Podolí.
Prvý krát sme ju videli ako 15 ročnú v známej českej rozprávke "Byl jednou jeden král" v postave najmladšej z dcér - Marušky. 
V roku 1960 vyštudovala DAMU - pre herectvo ju objavil Jan Werich, keď si prišla k nemu po jeho autogram, ihneď ju oslovil a navrhol práve úlohu Marušky v horeuvedenej rozprávke. Milena Dvorská bola divadelná, dabingová i filmová herečka, vidieť sme ju mohli ďalej v : Anděl na horách, Pan Tau, Marečku podejte mi pero, Vesničko má středisková, Válka volu, či v seriáli Ulice, Z pekla štěstí, Vražda v hoteli Excelsior...
 
Jej prvé manželstvo skrachovalo po krátkej dobe. S manželom režisérom Orfeiom Cokovom nedokázala žiť v jeho rodnom Bulharsku a tak sa ako tehotná vrátila nazad do Čiech. Pár týždňov po pôrode dala ich spoločnú dcéru Luciu na výchovu k svojim rodičom na vidiek a vrátila sa do Prahy. Až po svadbe s Josefom Dvorským sa situácia zmenila a Milena si vzala už 6 ročnú dcérku k sebe do Prahy. Tu sa narodil aj jej syn Jakub. Tretím manželom bol Josef Kraus a manželstvo trvalo 40 rokov.

Dorastajúca Lucia však neznášala svet svojej mamy, ktorá bola obletovaná a populárna, často mimo domu na skúškach. Medzi matkou a dcérou vznikali časté konflikty... Lucia na vysokej škole spoznala nedoštudovaného študenta FAMU Jana Dvorského, ktorý pod vplyvom knihy "Posolstvo Grálu" uveril, že je Mesiáš a prijal nové meno " Parsifal Imanuel". Bol vodcom jednej z najnebezpečnejších siekt, ktorú založil v 90 rokoch. Polícia už 13 rokov po ňom pátra, pretože ako vodca sekty (Imanelitov) údajne okradol celý rad svojich nasledovníkov o nemalé peniaze a mnohí mu zverili celý svoj majetok, naviac, jeho a Luciine deti nechodia vôbec do školy. A práve u takéhoto muža hľadala Lucia to, čo jej chýbalo doma...Túlali sa roky po Európe, až sa utiahli do Belgicka, do mesta Ostende, kde žijú v azyle. Milena svoju dcéru nevidela 18 rokov! Lucia porodila 8 detí, ktoré Milena nikdy nemala možnosť vidieť. Jej neslávny zať však na svojej internetovej stránke zverejnil fotografie svojej rodiny a tak mala Milena možnosť prvý krát vidieť svoje vnúčatá - však iba prostredníctvom internetu. Toto vlastne od svojho zaťa dostala ako "darček", zať totiž fotky zverejnil dva dni po jej 70 narodeninách:
Čím viac pribúdali herečke roky, tým viac túžila po svojej dcére a po vnúčatách, stále dúfala, že kontakt s dcérou naviaže a vnúčatá uvidí. Nestalo sa tak, matka s dcérou sa nezmierili a nikdy sa už nestretnú, napriek prosbe, ktorú Milena v relácii "13 komnata" vyslovila. Milene sa však tesne pred jej smrťou predsa len čiastočne sen splnil. Stretla sa so svojou 23 ročnou vnučkou Júliou, ktorá od sektárskej rodiny doslova ušla a precestovala kus sveta, kým našla svoju babičku. Pár dní na to však Milena vo svojom Pražskom byte zomrela. Možno jej "puklo" srdce - od šťastia alebo od zúfalstva... Vnučka Júlia poskytla rozhovor médiám a potom sa doslova kamsi stratila...
 
Správa o Mileninej smrti sa vôbec dcéry Lucie nedotkla, neprejavila žiadnu ľútosť, nerozlúčila sa s ňou na pohrebe...
(zdroj:internet, idnes.cz,topky.sk-upravené)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára