😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

3. 1. 2010

Kuracie prsia s broskyňou



Jednoduché, ľahké na prípravu a mimoriadne dobré!

(4 porcie)

Ingrediencie:
2 ks celé kuracie prsia, 8ks plátkov údeného syra, 4 plátky šunky - oválne veľké, 1 broskyňový kompót (polovičky broskýň), 4 vajíčka, soľ, korenie, mletá sladká paprika, zemiaky, olej

Postup:
Kuracie prsia rozrežeme naprieč tak, aby sme mali 4 plátky, ktoré mierne nožom narežeme na mriežku. Ochutíme a na panvici z oboch strán opečieme na troche oleja. Hotové uložíme na nevymastený pekáč. Na každý kúsok mäsa položíme šunku, ktorú preložíme na polovicu, na šunku položíme polovicu broskyne a prekryjeme plátkami syra tak, aby bolo všetko schované pod syrom (prípadne pridáme tretí plátok syra). Vložíme do vopred vyhriatej rúry a necháme zapiecť cca 10-15 minút. Medzi tým na oleji (kde sme predtým opiekli mäso) usmažíme 4 vajíčka - volské oká.
Každú hotovú porciu uložíme na tanier, pridáme volské oko, prizdobíme kompótovou broskyňou a podávame so zemiakmi (hranolky, varené, pečené, zemiakové krokety...)

Prajem dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára