Skvelá huspeninka a nie zo surového...
1 zadné údené bravčové koleno (nalepšie je väčšie Bavorské a u mäsiara rozseknuté na dva kusy!), 2-3 vajcia uvarené natvrdo, 1 väčšia uvarená očistená mrkva, kyslé uhorky. Ako príloha nadrobno pokrájaná cibuľa, ocot, chlieb alebo pečivo, mleté čierne korenie.
Postup:
Koleno naporcujeme a vložíme do vody tak, aby bolo všetko ponorené, maximálne dva cm pod hladinou a varíme pomaly, až kým sa mäso oddeľuje od kostí - nesmie vrieť, len sa pomaly musí variť! Potom ho z vody vyberieme a vykostíme.
Koleno naporcujeme a vložíme do vody tak, aby bolo všetko ponorené, maximálne dva cm pod hladinou a varíme pomaly, až kým sa mäso oddeľuje od kostí - nesmie vrieť, len sa pomaly musí variť! Potom ho z vody vyberieme a vykostíme.
Do miesiek ( použila som sklenené kompótové) uložíme na kolieska pokrájané vajcia, mrkvu a uhorku, potom pridáme kúsky údeného mäsa z kolena (kto chce, aj kožu) a toto zalejeme (cez sitko) vývarom z kolena. Necháme riadne vychladnúť a uložíme do chladničky. Pred podávaním obsah misky vyklopíme na tanier, huspeninu okoreníme, pridáme pokrájanú surovú cibuľu a polejeme troškou octu. Podávame s chlebom, či pečivom.
Z takéhoto bavorského kolena mi vyšlo 9 misiek a ešte nám zostalo zvlášť na večeru s vajíčkom, chrenom a chlebíkom!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára