- 150g fíg, 50g perníka na strúhanie, 100g mletých vlašských orechov, 80g práškového cukru, 20g Hery, 3 lyžice rumu, polovica lyžičky mletej škorice, 1 lyžica citrónovej šťavy a práškový cukor na podsypanie.
- Na dokončenie: 200g čokoládovej polevy, nahrubo nasekané orechy na posypanie.
-
- Postup:
- Figy pomelieme na mäsovom strojčeku, pridáme nastrúhaný perník, jemne zomleté orechy, cukor, heru, rum, škoricu, citrónovú šťavu a všetko spracujeme na nelepivú hmotu.
- Lyžičkou z hmoty odkrajujeme malé kúsky a vytvarujeme z nich valčeky. (aby sa hmota pri tvarovaní nelepila, podsýpame ju cukrom)
- Valčeky potom položíme na podnos (tácku) posypanú práškovým cukrom (aby sa nelepili) a dáme do chladničky stuhnúť. Potom valčeky namáčame do rozpustenej teplej polevy. Kladieme ich na podnos vyložený alobalom alebo papierom na pečenie. Posypeme nasekanými orechami a necháme stuhnúť.
- Čas prípravy asi 50 minút a výjde cca 30 kúskov.
😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉
17. 1. 2010
Figové valčeky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára