😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

18. 5. 2009

Krkovička špeciál






SUROVINY
2 ks zmrazené domáce klobásky, 1 bravčová krkovička v celku (s kosťou alebo bez), kyslá sudová kapusta - cca pol kila - aj s kyslou vodou (zelí), knedľa, asi 5-6 plátkov obyčajnej údenej slaninky a na ochutenie soľ, korenie, rasca, prípadne čo vás vhodné napadne, neprehnať to však.

POSTUP
Do nádoby na pečenie dáme sudovú kapustu aj s kyslou vodou a rozprestrieme ju po dne. Do mäsa urobíme dlhým nožom z oboch bokov diery a do nich z oboch bokov natlačíme zmrznutú klobásu (mäkká by sa zlomila). Potom mäso ochutíme zo všetkých strán a položíme na kapustu. Na vrch mäsa poukladáme plátky slaninky. Toto je dôležité preto, že počas pečenia mäso netreba polievať, slaninka to urobí za vás, naviac, dodá chuť. Nakoniec zakryjeme druhou časťou pekáča. Vložíme na stred rúry a pečieme ( v elektrickej rúre) pri 200 stupňoch asi dve a pol hodiny (plynová rúra pečie inak, preto pozor na teplotu). Dopečieme nezakryté, prípadne uberieme na teplote. Podávame s knedľou.

Doporučujem a prajem dobrú chuť!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára