😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

31. 5. 2009

Dočkáme sa Nibiru?

 
 

 
 Má naša slnečná sústava desiatu planétu s nesmierne dlhou elipsovitou orbitou, o ktorej existencii písali už Sumeri? Ak áno, skrýva sa ešte stále vo vzdialených priestoroch vesmíru?
Astronómovia sú si natoľko istí, že existuje, že ju dokonca pomenovali planéta X, čiže Desiata planéta.
 
V roku 198? teória o existencii Desiatej planéty urobila veľký krok dopredu. Vtedy sa totiž Róbertovi Harringtonovi a Tomovi van Flandenovi z Astronomického observatória vojenského námorníctva USA vo Washingtone podarilo určiť, že orbity Urána a Neptúnu boli narušené gravitačnou príťažlivosťou doteraz neznámeho nebeského telesa. Obaja astronómovia podrobili potom svoj objav počítačovej analýze. Na jej základe dospeli k názoru, že planéta X nejakým spôsobom premiestnila Pluta a Chárona z ich pôvodných pozícií ako satelitov Neptúnu. Navrhli teóriu, ktorá hlása, že planéta X mohla byť votrelcom, ktorý bol zachytený gravitačnou príťažlivosťou Slnka a dostal sa na "silne predĺženú orbitu okolo Slnka s dlhým obdobím obehu". Výpočty Harringtona a van Flandena ukazujú, že planéta X môže byť tri- až štyrikrát väčšia ako Zem. V roku 1982 NASA oficiálne priznala možnosť, že planéta X existuje a vyslovila sa. .,že skutočne tam je akýsi tajomný objekt - ďaleko za vonkajšími planétami".

O rok neskôr satelit IRAS objavil veľký tajomný objekt v hĺbke kozmu. Vtedy denník Washington Post v rozhovore s hlavným vedeckým konzultantom programu satelitov IRAS Gerrym Neugebauerom napísal: "V smere konštelácii Oriónu pomocou orbitujúceho teleskopu bolo objavené nebeské teleso, ktoré môže mať veľkosť planéty giganta Jupitera a môže byť tak blízko Zeme, že je súčasťou našej slnečnej sústavy. Môžem dodať len toľko, že nevieme, čo to je..." ` Nasledujúce roky nepriniesli veľa informácií o planéte X. Vedci však pokračovali v matematickom modelovaní jej charakteristík. Ich experimenty ukazujú, že planéta je niekoľkokrát väčšia ako Zem a má orbitu nachýlenú do ekliptiky pod uhlom 30 stupňov a jej vzdialenosť od Slnka je trikrát väčšia ako vzdialenosť Pluta. V roku 1987 NASA oficiálne oznámila možnosť existencie Desiatej planéty... Science News v roku 2001 napísal: "Ďaleko za deviatimi známymi planétami slnečného systému sa nachádza možné teleso veľké ako Mars, ktoré kedysi mohlo byt súčasťou našej slnečnej sústavy..."

Článok hovorí o výsledkoch medzinárodnej skupiny astronómov, ktorí skúmajú nezvyčajnú kométu objavenú v roku 2000, označenú symbolom 2000 CR/105. Pohybuje sa po obrovskej ekliptickej orbite okolo Slnka. Najbližšie je k Slnku vo vzdialenosti 4,5 miliardy kilometrov, čo zodpovedá vzdialenosti Neptúna od Slnka. Je to orbita, po ktorej sa teleso musí premiestňovať "zhruba 3300 rokov".

Na webovej stránke Z. Sitchina sa dozvedáme aj to, že:"Takto predĺžená orbita zvyčajne znamená, že objekt sa ocitol pod vplyvom telesa s veľkou hmotnosťou," napísal R. Cowen v Science News. Bol to vplyv gravitačného poľa Neptúna? Z výsledku výskumov, publikovaných v magazíne lcarus, skupina astronómov z Observatória de la Côte d'Azur v Nice vo Francúzsku dospela po analýze všetkých možností k inému záveru. Podľa nich alternatívne riešenie spočíva v tom, že "orbita kométy by mohla byť dielom doteraz neviditeľnej planéty" s približnou hmotnosťou, ako má Mars, "ktorá by bola vo vzdialenosti 200 astronomických jednotiek od Slnka" v tzv. Kuiperovom páse. To by vysvetľovalo, "prečo veľa zložiek tohto pása má orbity, ktoré sú značne nachýlené vo vzťahu k rovine, v ktorej orbituje deväť známych planét".

Jeden z odborníkov Harold F. Levison z inštitútu Southwest Research v Boulderi štát Colorado nepochybuje o tom, že "čosi mohutné vypadlo z pása". Otázkou zostáva, či sa to čosi aj naďalej tam nachádza...
(zdroj:tajomstva.org)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára