Zdravá kapustička/zelí na ruský spôsob...
SUROVINY:
1 stredne veľká hlávka kapusty, 2-3 mrkvy, kaleráb, pol zeleru, l-2 cibule, 3-4 bobkové listy, rasca, soľ, korenie, 3-4 zemiaky, 2 konzervy lanču (luncheonmeat), 2-3 fľaše nepálivého kečupu.
1 stredne veľká hlávka kapusty, 2-3 mrkvy, kaleráb, pol zeleru, l-2 cibule, 3-4 bobkové listy, rasca, soľ, korenie, 3-4 zemiaky, 2 konzervy lanču (luncheonmeat), 2-3 fľaše nepálivého kečupu.
POSTUP:
Pokrájanú kapustu spolu s postrúhanou zeleninou, nakrájanou cibuľou, bobk. listom, soľou a korením dám do vhodného hrnca, premiešam a zalejem vodou tak, aby hladina bola asi na tri prsty nad kapustou. S občasným premiešaním varím asi 3 hodiny ( v tlakovom hrnci podľa návodu pre varenie kapusty). Potom pridám kečup, nadrobno nakrájané zemiaky a na kúsky pokrájaný lanč (môžeme pridať aj párky alebo točenú, či osmažené kúsky bravčového mäska). Varím, kým sú zemiaky mäkké. Podávam s lyžičkou kyslej smotany, prípadne aj s natvrdo uvareným vajíčkom, chlebom, či pečivom.
Pokrájanú kapustu spolu s postrúhanou zeleninou, nakrájanou cibuľou, bobk. listom, soľou a korením dám do vhodného hrnca, premiešam a zalejem vodou tak, aby hladina bola asi na tri prsty nad kapustou. S občasným premiešaním varím asi 3 hodiny ( v tlakovom hrnci podľa návodu pre varenie kapusty). Potom pridám kečup, nadrobno nakrájané zemiaky a na kúsky pokrájaný lanč (môžeme pridať aj párky alebo točenú, či osmažené kúsky bravčového mäska). Varím, kým sú zemiaky mäkké. Podávam s lyžičkou kyslej smotany, prípadne aj s natvrdo uvareným vajíčkom, chlebom, či pečivom.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára