😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

27. 11. 2008

Boršč



Zdravá kapustička/zelí na ruský spôsob...

SUROVINY:
1 stredne veľká hlávka kapusty, 2-3 mrkvy, kaleráb, pol zeleru, l-2 cibule, 3-4 bobkové listy, rasca, soľ, korenie, 3-4 zemiaky, 2 konzervy lanču (luncheonmeat), 2-3 fľaše nepálivého kečupu.

POSTUP:
Pokrájanú kapustu spolu s postrúhanou zeleninou, nakrájanou cibuľou, bobk. listom, soľou a korením dám do vhodného hrnca, premiešam a zalejem vodou tak, aby hladina bola asi na tri prsty nad kapustou. S občasným premiešaním varím asi 3 hodiny ( v tlakovom hrnci podľa návodu pre varenie kapusty). Potom pridám kečup, nadrobno nakrájané zemiaky a na kúsky pokrájaný lanč (môžeme pridať aj párky alebo točenú, či osmažené kúsky bravčového mäska). Varím, kým sú zemiaky mäkké. Podávam s lyžičkou kyslej smotany, prípadne aj s natvrdo uvareným vajíčkom, chlebom, či pečivom.

Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára