😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

17. 9. 2011

Sviatky čarodejníc


 

 
 
Počas čarodejníckeho roka oslavujeme 4 veľké sabaty :
 
Imbolc, Beltane, Lugnasadh, Samain -Jarná a letná rovnodennosť, letný a zimný slnovrat a 13sabatov, teda tých nocí kedy je spln.
IMBOLC - Hromnice (1.január/1. február). Je to sviatok svetla, ohňa, ženy ako takej, vyliečenia sa a inšpirácie. (január zmenený v Európskom kalendári)
OSTARA - Jarná rovnodennosť (21. marec). Sviatok jari, rozkvitania, symbolom je biela, hnedá, či bledozelená farba.
BELTANE (Walpurgina noc 30. apríl-1.máj) sa prebudia živly- zem, oheň, voda a vzduch. Čas lásky, spojenia muža a ženy,
SIMMER -LETNÝ SLNOVRAT (21. jún) a SVÄTOJÁNSKA NOC (noc z 23 - 24. júna). Zem sa otvára energii zo slnka, preto môžu z neviditeľného sveta vystúpiť všetky bytosti.
LUGHNASADH (Dožinky 1. august) Dožinky, oslavy všetkého.
MABON HERFEST (Jesenná rovnodennosť 21. september) Symbolicky sa blíži koniec čarodejníckeho roka. Domov zdobíme jesennými plodmi, červenou, hnedou a zlatou farbou.
SAMAIN (Halloween 31. november/31.october) Noc ako stvorená na veštenie a všetky parapsychologické javy. Preto veštite z kariet, krištáľovej gule, sledujte čo sa bude diať v dvanástich mesiacoch, ktoré prichádzajú. (31.november - zmenený v Európskom kalendári).
YULE (Zimný slnovrat 21. decembra) sa rodí nové Slnko, aby získalo novú energiu. V túto noc sú sily temnoty najslabšie a Satan hľadá obete pre získanie nových síl pre ďalší rok.
 
V noci, ak sa prebudíte a budete mat pocit, že vám niečo chýba, zjedzte jedno jablko, budete po celý rok zdraví...
 
Väčšina čarodejníc má svoju vlastnú knihu tieňov:
Kniha sa nazýva Knihou tieňov preto, že v čase, keď si ich čarodejnice a čarodejníci začali vytvárať, bola mágia prísne zakázaná a trestala sa, preto sa museli skrývať a stretávať "v tieňoch". Kniha musela logicky zostať utajená taktiež. Kniha Tieňov vznikla v roku 1963, keď si ju založila Melinda Warrenová, ktorá si do nej zapisovala rôzne kúzla a lektvary. Po jej smrti ju zdedila jej dcéra Prudence, ktorá ju musela skrývať, kvôli zlým pomerom v danej dobe. Tak ako pribúdali roky, tak aj kniha rástla svojím obsahom. Každá generácia jej zverila svoje poznatky a tak nečudo, že sa stala hlavným cieľom démonov. V súčastnosti knihu vlastnia tri sestri Halliwellové. Kniha sa stala dôležitou súčasťou ich života.
Kolískou väčšej časti písaného okultného poznania je Egypt, zem záhad a kúziel. Funkcie a využitie amuletov v Egypte sú známe už od roku 4000 pr.n.l , ale prvé nájdené knihy kúziel pochádzajú z konca 3 tisícročia pr.n.l až do 5 storočia n.l.
To znamená,že čarodejníctvo existovalo už pred 6000 rokmi a knihy kúziel sú staré 5000 rokov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára