- Robila som pizzu, veľmi nám chutila a tak ponúkam svoj receptík:
- Ingrediencie:
- Kvások zo štvrť litra teplého mlieka (1 PL kryšt.cukru a štvrť balíčka čerstvých kvasníc).
- Cesto:
- cca 25-30 dkg hl. múky, 1 ČL soli, deci olivového oleja - ak je cesto riedke, pridať múku ak je moc husté, pridať teplú vodu). Vypracovať cesto a nechať ho v teple nakysnúť.
- Obloha:
- Udusiť na masti (alebo olivovom oleji) posekané šampiňóny, pridať na prúžky nakrájanú cibuľu, 1 pokrájnú papriku, 1 pokrájanú paradajku, ochutiť soľou, čiernym korením, korením na pizzu, prípadne pridať nasekaný cesnak a udusiť do mäkka. Odstaviť a nechať vychladnúť.
- Pokrájať šunku, salámu alebo klobásu, nastrúhať veľa údeného tvrdého syra (alebo použiť tie suroviny, ktoré máme radi - olivy, ananás, morské potvory, kuracie mäsko...).
- Vykysnuté cesto vyvaľkať na papieri na pečenie, potrieť paradajkovým pretlakom (je lepší ako kečup!), posypať oreganom, prípadne zmesou korenia na pizzu, poukladať šunku, klobásu či salámu, rozotrieť udusené šampiňóny a posypať strúhaným syrom (ak chceme aj slaninku, nakrájanú na tenké plátky ju uložíme až nakoniec - teda na navrstvený syr).
- Piecť vo vopred rozpálenej rúre (vo forme aj s papierom na pečenie) cca pri 220°C, asi 15-20 minút. (okraje cesta musia byť tmavo ružovučké a syr roztečený). POZOR, každá rúra pečie inak, takže dobu pečenia treba sledovať !
viac info v mojej gif animácii:
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára