😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

13. 9. 2011

Moja pizza

Robila som pizzu, veľmi nám chutila a tak ponúkam svoj receptík:


Ingrediencie:
Kvások zo štvrť litra teplého mlieka (1 PL kryšt.cukru a štvrť balíčka čerstvých kvasníc).
Cesto:
cca 25-30 dkg hl. múky, 1 ČL soli, deci olivového oleja - ak je cesto riedke, pridať múku ak je moc husté, pridať teplú vodu). Vypracovať cesto a nechať ho v teple nakysnúť.
Obloha:
Udusiť na masti (alebo olivovom oleji) posekané šampiňóny, pridať na prúžky nakrájanú cibuľu, 1 pokrájnú papriku, 1 pokrájanú paradajku, ochutiť soľou, čiernym korením, korením na pizzu, prípadne pridať nasekaný cesnak a udusiť do mäkka. Odstaviť a nechať vychladnúť.
Pokrájať šunku, salámu alebo klobásu, nastrúhať veľa údeného tvrdého syra (alebo použiť tie suroviny, ktoré máme radi - olivy, ananás, morské potvory, kuracie mäsko...).
Vykysnuté cesto vyvaľkať na papieri na pečenie, potrieť paradajkovým pretlakom (je lepší ako kečup!), posypať oreganom, prípadne zmesou korenia na pizzu, poukladať šunku, klobásu či salámu, rozotrieť udusené šampiňóny a posypať strúhaným syrom (ak chceme aj slaninku, nakrájanú na tenké plátky ju uložíme až nakoniec - teda na navrstvený syr).
Piecť vo vopred rozpálenej rúre (vo forme aj s papierom na pečenie) cca pri 220°C, asi 15-20 minút. (okraje cesta musia byť tmavo ružovučké a syr roztečený). POZOR, každá rúra pečie inak, takže dobu pečenia treba sledovať !
viac info v mojej gif animácii:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára