Ak nemáte radi držkovú/dršťkovú polievku, uvarte ju z hlivy!
Ingrediencie :
cca pol kg hlivy ustricovej, 3-4 cibule, olej/masť, 2 PL hladkej múky, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 ČL sladkej mletej papriky - prípadne aj pálivej, rasca/kmín, korenie, majoránka a vegeta.
- Postup:
- Hlivu nakrájame na dlhšie a tenké pásiky, tuhé stonky a hlúbiky oddelíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na oleji/masti speníme nakrájanú cibuľu, pokrájané pásiky hlivy a ochutíme korením, paprikou, rascou/kmínem, majoránkou a vegetou. Zaprášime múkou, podlejeme vodou a vložíme pomleté tvrdé časti hlivy. Varíme, kým je všetko mäkké. Nakoniec pridáme rozotretý-prelisovaný cesnak.
- Naviac:
- Ak chceme mať polievku viac hustejšiu, zahustíme ju nakoniec zásmažkou/jíškou, prípadne do nej postrúhame počas varenia 1-2 zemiaky. Do polievky môžeme dať aj nadrobno pokrájanú koreňovú zeleninu, to by bola ale už iná a tiež dobrá polievka.
- Prajem dobrú chuť - polievka je skvelá!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára