😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

28. 12. 2009

Ryby! Fuj?




kto nemá rád ryby, tak tu je možnosť ako ho oklamať!


Moja polievka je hlavne pre tých, čo nemajú radi ryby - hlavne niektoré deti. Vieme ale, že ryby do svojho jedálnička nejako zaradiť musíme!!!! Polievka nemá vôbec rybaciu chuť a rybie mäso chutí ako kuracie. Takže prečítaj a uvar!

Suroviny:
2-3 plátky vykostenej mrazenej tresky (filé), hrsť sušených húb (deň vopred namočených), 2-3 cibule - najlepšie celé mladé cibuľky, podľa chuti vegeta, mleté čierne korenie, posekaná petržlenová vňať, 3-4 strúčiky cesnaku, hladká múka, dva plátky chleba pokrájaného na kocočky (alebo 2-3 zemiaky pokrájané na malé kocky) a olej (lepšia je bravčová masť).

Postup :
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, alebo nadrobno, osmažíme ju v hrnci na oleji (masti), pridáme na malé kúsky rozporcovanú rybu (nesmú v nej byť kostičky!), chvíľku podusíme, zaprášime hladkou múkou a pridáme namočené hríby aj s vodou, v ktorej sa močili, dochutíme vegetou - asi 2-3 ČL, korením a pridáme prelisovaný cesnak. (Ak chceme, tak aj zemiaky). Podľa potreby dolejeme vodu a varíme cca 50 minút. Do hotovej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať, prípadne ju dochutíme soľou a podávame. Chlebové kocky osmažíme a pridáme na tanier do polievky. Nie su ale nutné.

Polievka je skutočne skvelá... prajem dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára