😉 tu sa dozvieš všetko čo len chceš 😉 teda skoro všetko 😉 ak ti tu niečo chýba, napíš mi na latryna@azet.sk 😉

20. 12. 2009

Ketamínový šialenec






 
Hlavné mesto Bratislavu obchádzal strach! Boli nadrogované a omámené mladé ženy, ktoré sa boli predtým zabaviť v kluboch...
Polícia podrobnosti o týchto nezvyčajných prípadoch neposkytuje - dva prípady spája návšteva mladých žien v kluboch bratislavského Starého Mesta a potom niekoľkohodinová strata pamäti po požití ketamínu. Špecialisti teraz zisťujú, či bol použitý ketamín, ktorý sa podáva ľuďom, alebo ketamín, ktorý sa podáva veterinármi zvieratám na ich omámenie.

V prvom prípade, ktorý sa stal v prvej polovici augusta 2009, niekto neznámy ketamínom omámil Soňu (23). Mladú ženu našli omámenú sedieť na lavičke pod Novým mostom. Privolaní záchranári ju previezli do nemocnice, kde zistili, že je omámená ketamínom, navyše ju niekto okradol o peňaženku, platobnú kartu, digitálny prehrávač a mobil.

Ďalšou obeťou neznámeho násilníka sa stala Veronika (22). Po návšteve klubu jej niekto na lavičke, kde čakala na autobus, pichol do stehna injekciu s touto omamnou látkou. Mladá žena, ktorá býva prechodne v hlavnom meste, sa prebrala po takmer siedmich hodinách a na celkom inom mieste...Veroniku okradli o náušnice, prstene, mobil, peniaze a doklady. Dokonca prišla aj o nohavičky ktoré mala oblečené v ten večer...

Treťou obeťou omámenia - opäť pravdepodobne drogou v injekčnej striekačke, sa stala Bratislavčanka (26), ktorá býva v Starom Meste. Okolo druhej ráno bola na Predstaničnom námestí na zastávke MHD. Odrazu jej ktosi pichol injekciu do nohy! Prebrala sa približne za hodinu - bez kabelky. Privolaná hliadka ju previezla do nemocnice, kde jej zistili vpich na stehne...

Štvrtou obeťou tohto šialenca sa stala iba 9 ročná školáčka, ktorú našli ležať pri kontajneroch v bratislavskej Rači! Dievčatko krátko pred 16 hodinou na Račianskej ulici vystúpilo z električky - išlo na tanečný tréning. Na Hečkovej ulici ju dostihol neznámy muž, injekciou ju raz pichol do stehna a štyrikrát do zadku. Dieťa, ktoré ležalo v bezvedomí pri kontajneroch, našla náhodná okoloidúca.V nemocnici po vyšetrení bola zistená prítomnosť ketamínu.
Šialenec, ktorý v Bratislave ohrozuje ženy ketamínovými injekciami, polícii stále unikal. Keď cestoval električkou do Rače, rozprával sa v nej so svojou poslednou obeťou - 9 ročnou školáčkou. Spoločne z električky vystúpili - oproti benzínovej pumpe, ktorej bezpečnostné kamery ho mohli zachytiť. Polícia sa však k tomuto videozáznamu nevyjadruje.

Piaty krát sa ketamínový šialenec pokúsil napadnúť mladú (24) ženu na autobusovej zastávke pod Novým mostom, ktorá tu vystúpila z autobusu a vracala sa domov. Bolo takmer pol deviatej večer, odchádzala po chodníku k električkovému nástupišťu, keď si po niekoľkých metroch všimla, že oproti nej kráča ráznym krokom vysoký muž. Meral asi 180 centimetrov, mal krátke plavé vlasy, nemal pri sebe žiadnu tašku ani diplomatku, oblečený mal elegantný čierny kabát. Na mieste, kde sa chodník zužoval, sa neznámy muž zrazu rozhodol zaútočiť! Doslova sa na ženu nalepil, pristúpil úplne blízko - zrazu mal v ruke striekačku, chcel bodnúť, ale inštinktívne sa mu uhla.Vďaka pohotovej reakcii ju páchateľ netrafil a rukou sa iba dotkol jej pravého stehna. Po niekoľkých krokoch si uvedomila, čo sa vlastne stalo a otočila sa. Stál na tom istom mieste a pozeral sa, ako odchádza. Akoby čakal, či sa niečo nestane... Celá udalosť sa odohrala doslova za niekoľko sekúnd. Bezbranná žena sa potom vydala k zastávke električky a išla domov, kde vyrozprávala svoj otrasný zážitok. Ihneď kontaktovala políciu, ktorej poskytla popis páchateľa.Vystrašená študentka mu tak unikla doslova o vlások a nestala sa tak jeho šiestou obeťou.
Napriek tomu, že v uliciach Bratislavy funguje bezpečnostný kamerový systém, ani jedna z nich ho nezachytila. Ale popis tohto šialenca poskytla práve študentka, ktorej sa podarilo uniknúť bez toho, aby ju injekciou pichol. Všetky predošlé obete si po prebraní sa z bezvedomia nedokázali jeho tvár vybaviť, pretože ketamín spôsobuje čiastočnú stratu pamäti. Obete teda opísali páchateľa iba čiastočne, takže ich popis sa nezhoduje a tak sa vynára aj otázka, či nejde o viacerých páchateľov. Na základe vytvoreného identikitu, ktorý bol zverejnený, sa ozvala ďalšia - ale len možná obeť. Išlo o mladú ženu, ktorú podobný muž sledoval, usmieval sa na ňu, keď odstúpila o dva metre od neho preč, posunul sa k nej. Nastúpila do autobusu, muž tiež, celú dobu sa pozeral na ňu. Neustále ju sledoval, doslova striehol na to, kedy bude z autobusu vystupovať. Na konečnej počkala, kým všetci vystúpia a až na poslednú chvíľu vyskočila z autobusu. Muž to nestihol - dvere sa zavreli. Samozrejme, kontaktovala políciu.
Polícia všetky prípady vyšetrovala ako ozbrojenú lúpež. Ak páchateľa - páchateľov chytia, hrozí im trest 7 až 12 rokov. Polícia pracuje s viacerými verziami. Jednou z nich je i to, že ide o viacerých útočníkov... Najviac podozrivý je však taxikár Jozef B., ktorého vzali do väzby.

Ketamín, nazývaný aj "párty droga", "káčko" alebo "vitamím K" ovplyvňuje centrálnu nervovú sústavu. Vznikajú halucinácie, môžu nastať poruchy myslenia, vnímania, motoriky a môže zapríčiniť aj dýchacie ťažkosti. Droga, ktorú patentovali v roku 1962 v Belgicku, sa v Európe začala používať v polovici 90-tych rokov. Od januára 2010 bol ketamín na Slovensku zaradený medzi zakázané drogy.
(zdroj:krimi.cas.sk-upravené)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára